Rikke en Trine Jacobsen krijgen hier en daar begrip voor hun standpunten. “Maar er dan nog zo mee uitpakken, dat is er echt te veel aan”, klinkt het in koor.
Volledig scherm
Rikke en Trine Jacobsen krijgen hier en daar begrip voor hun standpunten. “Maar er dan nog zo mee uitpakken, dat is er echt te veel aan”, klinkt het in koor. © Instagram

In het brein van een jager: tweelingzussen leggen uit waarom ze zo graag dieren doodschieten

“Die glans op het gezicht van mijn zus toen ze haar eerste edelhert doodschoot... Onvergetelijk! Dankzij de jacht is onze band als tweeling sterker geworden.” Rikke en Trine Jacobsen (26) winden er geen doekjes om: met de glimlach knallen ze eenden, dassen, wolven en andere wilde dieren naar de eeuwige jachtvelden. Als toemaatje pronken de Deense meiden op hun Instagramprofiel ook nog eens vol trots naast hun prooien. Doodsbedreigingen bleven niet uit, maar geen haar op hun hoofd dat eraan denkt om met de gezamenlijke passie te stoppen.

42 reacties

 • Noël Abbeel

  9 maanden geleden
  Zoals in het verkeer ' wie de regels niet volgt moet beboet worden '
 • Marc Saerens

  9 maanden geleden
  Hoe meer wolven en vossen hoe minder jacht er moet gebeuren om de biodiversiteit op peil te houden. Dus, nu de wolven terug zijn mogen de jachtopzieners wel een beetje beter toezien wie er komt jagen en vooral waarom. Maar zoals steeds..........het grote geld telt !!!!
 • Patrick Jacob

  2 jaar geleden
  Jacht is niet meer van deze tijd. In het groothertogdom is het jachtverbod op vossen al een hele tijd van kracht, met beter resultaten ! Voeren om ze erna af te schieten? Jacht op patrijs waarvan de toestand ernstig is..... De impact op de natuur is enorm door de jacht, maar de politiek wil dit niet zien en de jagers hebben blijkbaar niet het besef om dit te kunnen zien.
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Levende wezens kunnen veel pijn lijden, maar wie lijdt het meest de mens of een dier?
 • tony decabooter

  2 jaar geleden
  Jagen is mooi en goed ,maar bescheidenheid siert ,en wie niet jaagt zal dit of wil dit niet begrijpen,want er is ook veel afgunst !
 1. Dodelijke schietpartij in Amerikaanse supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvriezers
  Play
  Tennessee

  Dodelijke schietpar­tij in Amerikaan­se supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvrie­zers

  In de Amerikaanse staat Tennessee zijn één dode en veertien gewonden gevallen bij een schietpartij in een supermarkt. Ook de schutter, die de winkel rond 13.30 uur lokale tijd binnenviel, werd dood aangetroffen. Volgens de autoriteiten overleed hij ten gevolge van een schotwonde die hij bij zichzelf had toegebracht. De gewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Enkelen onder hen zouden er ernstig aan toe zijn.
 2. Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt
  Play

  Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt

  De ‘microvlieger’ kan uitgerust worden met miniatuurtechnologie. Dat kan gaan van antennes en sensoren tot geheugenopslag of draadloze communicatie: “Het doel van dit project was om een vliegsysteem te koppelen aan een elektronische microchip, met het idee dat dit ons in staat zou stellen om zeer functionele elektronische miniatuurapparaatjes te distribueren, bijvoorbeeld om de omgeving te scannen op ziektepartikels, om te patrouilleren of om vervuiling op te sporen”, aldus professor John A. Rogers van Northwestern University, die aan het hoofd staat van het ontwikkelingsproject.