De metaalfabriek van Azovstal is het laatste bolwerk van de Oekraïense strijders in Marioepol.
Volledig scherm
De metaalfabriek van Azovstal is het laatste bolwerk van de Oekraïense strijders in Marioepol. © Photo News

In dit labyrint van tunnels en gangen heeft het laatste verzet in Marioepol zich verschanst

Na meer dan zeven weken strijd is bijna heel Marioepol in Russische handen. De laatste Oekraïense strijders hebben zich verschanst in een grote metaalfabriek van Azovstal en kregen nog tot deze middag 13 uur (tijd in Moskou, 12 uur in België) om zich over te geven. Anders zullen ze allemaal gedood worden, volgens het Russische ministerie van Defensie. Het is niet duidelijk of dat gebeurd is of niet. Het complex is een waar labyrint van tunnels en gangen en dat maakt dat de Russen tot het uiterste zullen moeten gaan om de fabriek te veroveren.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.