In Oekraïne vallen elke dag gemiddeld 720 coronadoden, het derde hoogste aantal in de wereld na de VS en Rusland.
Volledig scherm
In Oekraïne vallen elke dag gemiddeld 720 coronadoden, het derde hoogste aantal in de wereld na de VS en Rusland. © AFP

In deze Europese landen is de coronasituatie veel dramatischer dan België

Volgens gegevens van de Johns Hopkins-universiteit is het aantal coronagevallen de afgelopen twee weken in bijna elk Europees land gestegen. In 13 van de 45 landen is het aantal besmettingen meer dan verdubbeld. Meer dan de helft van de Europese landen met de grootste uitbraken behoort tot de slechtste leerlingen als het gaat om vaccinatiegraad.

12 reacties

 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Lia, EU heeft de meest gevaccineerde en de meest besmettingen van heel de wereld, zou dat aan de vaccins kunnen liggen gelukkig dan dat het niet verplicht is anders zouden de schadeclaims de regering rond de oren vliegen
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  In West-Europa blijven we nog altijd het land met de meeste corona doden in verhouding tot het aantal inwoners. En landen als Nederland, Duitsland, Luxemburg of Ierland doen het met de helft minder doden.
 • Bruno willems

  2 maanden geleden
  Ik heb nog niks anders gehoord van de WHO we gaan het onder controle krijgen en her verslechterd alleen maar wat denken ze dat het virusje gaat zeggen ik ga stoppen ik heb er genoeg van
 • Cedric Roels

  2 maanden geleden
  Hier heeft de politiek tenminste de moed om niets te doen. Blij vrij te kunnen leven in Polen. Mij krijg je hier niet meer weg.
 • Anja Lemmens

  2 maanden geleden
  Niemand kan daar iets aan veranderen ook al laten de beleidsmakers het ons geloven.