In Kopenhagen sluiten mensen aan in de rij voor hun vaccin. Ook voor tests wordt er volop aangeschoven in de Deense hoofdstad, zeker wanneer het weekend nadert.
Volledig scherm
PREMIUM
In Kopenhagen sluiten mensen aan in de rij voor hun vaccin. Ook voor tests wordt er volop aangeschoven in de Deense hoofdstad, zeker wanneer het weekend nadert. © AFP

In Denemarken is de coronapas ingevoerd, maar vrijheid blijft zoek

Voetbalmatchen met publiek, concerten, aan de toog hangen: het kan weer in Denemarken, zolang je maar een vaccinpaspoort voorlegt. Hoe heeft dat het leven van de inwoners veranderd? Gelden er nog maatregelen of is het er vrijheid alom? Een Vlaming getuigt.

18 reacties

 • Johan Goris

  1 maand geleden
  Als je het echt eerlijk wil spelen: laat de vaccinatiepas pas gelden voor slechts 1 prik nadat iedereen 1 prik heeft gehad en 2 prikken nadat iedereen 2 prikken heeft gehad. Doe je dat niet, dan krijg je gedonder.
 • Annette Van Meervelde

  2 maanden geleden
  Hoe rap zullen die vervalste pasjes te verkrijgen zijn.? Zet het op je ID . Als onderdeel van je rijksregister.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Laat iedereen los kiezen voor welk vaccin,en geen pas Wat gaan we doen als derde spuit er aan komt ?een terras voor niet gevaccineerden, één voor twee spuiten, in najaar één voor drie spuiten het gaat niet stoppen daarmee Ken er al veel die Astra weigeren maar wel ander zouden aanvaarden Gaan de weigeraars nog mogen werken?? pretpark verbieden maar fabriek niet Gebruik uw gezond verstand en stop hetze
 • Jan Ottevaere

  2 maanden geleden
  Van discriminatie gesproken daar in Denemarken. Zouden beter eens bij de buren in Zweden gaan kijken, het land waar ze steeds kritiek op moeten geven, daar hebben mensen nog hun vrijheid.
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  Vrijheid. Dat is nooit de bedoeling. Daarna komt milieu lockdowns reeds gestemd in de EU. En frankrijk Daarna misschien een andere virus. Voor de bevolking is alles te vroeg. Zo zal alles verder lopen. De overheid doet nog alles vrij.
 1. Bier in promotie: vrienden halen 11.760 flesjes op met tractor
  Play
  20

  Bier in promotie: vrienden halen 11.760 flesjes op met tractor

  Vrienden uit Drogteropslagen in de Nederlandse provincie Drenthe hebben optimaal geprofiteerd van een speciale aanbieding in de supermarkt. In de winkel, zo’n 15 kilometer verderop in de gemeente Gramsbergen, stond het Nederlandse bier Grolsch te koop voor 25 euro per drie kratjes. De jongens haalden 490 kratten bier op met de tractor, goed voor 6.003,49 euro. “Dit was wel extreem”, reageert supermarkteigenaar Henry Alfring over de mega-inkoop.