Madera County, Californië
Volledig scherm
PREMIUM
Madera County, Californië © AFP

In de VS ligt een gebied zo groot als België in de as: “Deze nieuwe hel maakten we zelf”

Nooit geziene branden veranderen de westkust van de VS in een apocalyptische plek met zeker 36 doden. Een gebied zo groot als België ligt in de as, tienduizenden zijn op de vlucht en verstikkende rook drijft tot in New York. “Dat zelfs de meest geavanceerde regio ter wereld dit niet de baas kan, toont dat de opwarming nu al onverbiddelijk is.”

 1. Californiërs op de vlucht voor vuur en smog: “De rook is overal. Alsof er iemand op mijn borstkas zit”
  PREMIUM

  Califor­niërs op de vlucht voor vuur en smog: “De rook is overal. Alsof er iemand op mijn borstkas zit”

  De wind: daar hangt het lot van tienduizenden mensen in Californië van af. Als hij té lang hun richting uit blaast, moeten ze maken dat ze weg zijn - wég van de woekerende natuurbranden. Net als tienduizenden anderen, die al op de vlucht zijn geslagen. In randgemeenten van miljoenenstad Los Angeles pakken de bewoners alvast hun spullen. "We voelen ons hier steeds minder veilig."
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 3. Trump: “Als kiescollege Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  Trump: “Als kiescolle­ge Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. “Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard, dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis”, zei Trump. Achteraf klaagde de president toch weer dat zijn woorden fout worden weergegeven.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance