In de strijd om Oekraïens stadje test Poetin genadeloze tactiek

Rusland verhoogt de druk op Voehledar. Rond het Oekraïense stadje zijn hevige gevechten bezig. Russische troepen rukken op met een nieuwe, genadeloze tactiek. Indien deze strategie succesvol is in Voehledar, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het verdere verloop van de oorlog. Dat schrijft de Duitse krant ‘Die Welt’.

22 reacties

  • wesley netnem

    2 maanden geleden
    mensen er is een Reden waarom er in geen enkele land dat Kernwapens bezit oorlog is ! Oekraïne Had ooit kernwapens van de voormalige USSR ..maar heeft die onder Putin moeten terug geven ! Als Sinds 2004 zijn Russische terroristen begonnen aan een burger oorlog in de Donbas en Loehansk , Krim ! Trouwens Putin heeft in 2014 al de oorlog aan het Westen de EU verklaard door MH-17 met opzet uit de lucht te halen want zulke vliegtuigen hebben een transponder en dus wisten dat het burgers waren ?!
  • Sharon Debeul

    2 maanden geleden
    Tegen vacuumbommen en tegen een leger vechten die bereid is om te sterven is onbegonnen werk voor Oekraïne. Dat is de voornaamste reden waarom Oekraïne steeds meer terrein verliest.
  • christian demeester

    2 maanden geleden
    Poetin is dan ook de duivel in mensengedaante. De Nato zou zich beter eens bemoeien en de Russen uit Oekraïne verdrijven.
  • Erwin LAUWENS

    2 maanden geleden
    Dus gewoon een herhaling van de Russische tactiek gedurende WO2 tot de operatie Bagration: aantal doden telt niet, als we maar terreinwinst kunnen boeken. Triestige ingesteldheid en tactiek.
  • vangeel guido

    2 maanden geleden
    En miljoenen mensen kijken ernaar en doen niets.
  1. REPORTAGE. Onze reporter in Oekraïens ziekenhuis waar gewonde soldaten revalideren: “Ik heb één wens, dat het leger mij terug aanneemt, met of zonder prothese”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Onze reporter in Oekraïens ziekenhuis waar gewonde soldaten revalide­ren: “Ik heb één wens, dat het leger mij terug aanneemt, met of zonder prothese”

    Diep in de Karpaten, in het westen van Oekraïne, bevindt zich een ziekenhuis waar militairen met geamputeerde ledematen in alle rust aan een nieuw hoofdstuk van hun leven werken. HLN kon er met soldaten praten die, ondanks het verlies van een arm of een been, strijdbaar blijven én zelfs opnieuw willen vechten, mocht dat ooit weer lukken. “Het maakt me niets uit dat ik een arm minder heb. Het is minder praktisch, dat wel.”