De kinderen van de kleuterschool in Lviv gaan samen met hun juf naar de schuilkelder.
Volledig scherm
De kinderen van de kleuterschool in Lviv gaan samen met hun juf naar de schuilkelder. © Getty Images

IN BEELD. Oekraïense kleuters in Lviv oefenen hoe ze naar schuilkelder moeten lopen tijdens raketaanval

In de ‘Smart English’-kleuterschool in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne, is het voor de leerlingen en hun leerkrachten dagelijkse kost om vliegensvlug naar de schuilkelder van de school te moeten vluchten. Zo houden de leerkrachten noodoefeningen voor het geval er een luchtaanval op de stad zou plaatsvinden. De beelden tonen hoe de oorlog in het land een impact heeft op het leven van alle Oekraïners, ook op dat van de allerjongsten. 

 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Amerikaans onderzoek ontdekt afwijkingen in immuunsysteem long Covidpatiënten

  Amerikaans onderzoek ontdekt afwijkin­gen in immuunsys­teem long Covidpa­tiën­ten

  Maar liefst één op de acht mensen die besmet raken met het coronavirus houdt daar langdurige klachten of long covid aan over, bleek begin deze maand uit een grootschalig bevolkingsonderzoek in Nederland. Amerikaanse onderzoekers ontdekten afwijkingen in het immuunsysteem van deze long Covidpatiënten, zoals een tekort aan het stresshormoon cortisol. Het onderzoek zou een doorbraak kunnen betekenen in verder onderzoek naar mogelijke behandelingen van de ziekte.