IN BEELD. Oekraïense burgers trainen voor guerillaoorlog tegen Rusland

Oekraïne is omsingeld door ruim 100.000 Russische soldaten en militair geschut. Die troepenopbouw is al maanden bezig. Het heeft de Oekraïense regering ertoe aangezet om ook burgers op te leiden voor het geval dat het leger de Russen niet kan stoppen. Kinderen, oudjes, met kartonnen, maar ook échte wapens, krijgen training om hun buurt te verdedigen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. LIVE. Rusland erkent onafhankelijkheid hele Donbass-regio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buitenlands territorium?”

  LIVE. Rusland erkent onafhanke­lijk­heid hele Don­bass-re­gio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buiten­lands territori­um?”

  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder. • Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. • Duitsland heeft beslist om de certificering van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop te zetten. Volgens de Russische ex-president Dmitri Medvedev zal dat in Europa binnenkort leiden tot een verdubbeling van de gasprijs • Poetin verklaart de vredesakkoorden van Minsk “dood”. Hij krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.
 3. Niet elke Vlaming wil Oekraïne zomaar verlaten: “Verlaat ik mijn huis, dan wordt het geplunderd”
  PREMIUM

  Niet elke Vlaming wil Oekraïne zomaar verlaten: “Verlaat ik mijn huis, dan wordt het geplunderd”

  De Belgische overheid neemt de waarschuwing van Amerikaans president Joe Biden, die stelde dat een Russische invasie binnen enkele dagen een feit kan zijn, zeer ernstig. Ons ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg Belgen in Oekraïne, wier aanwezigheid daar niet noodzakelijk is, dan ook met aandrang het land te verlaten. Maar niet elke Belg die er woont en werkt, wil er weg. En wie dat wel wil, stoot op obstakels. Drie Vlamingen in Oekraïne getuigen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden

  Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden

  De nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten, Jake Sullivan, waarschuwde dat Rusland “op elk moment” Oekraïne kan binnenvallen. Volgens Sullivan is het “zeer, zeer goed mogelijk” dat Rusland de invasie al voor het einde van de Olympische Winterspelen in China, die op 20 februari klaar zijn, uitvoert. Waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.