Klimaatactiegroep Extinction Rebellion blokkeert de A12 tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke Tweede Kamer.
Volledig scherm
Klimaatactiegroep Extinction Rebellion blokkeert de A12 tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke Tweede Kamer. © ANP

IN BEELD. Nederlandse politie probeert met man en macht groot klimaatprotest in de kiem te smoren

De politie heeft zaterdag ingegrepen bij het protest van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op de A12-autosnelweg in Den Haag. Rond de middag wierpen honderden actievoerders daar een blokkade op.

12 reacties

 • Rogé Brouwers

  2 maanden geleden
  Al die groene luirikken vastbinden aan een boom en een paar dagen daar laten sudderen.Zullen wel afleren en alle kosten verhalen opdat crapuul.
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  En gelijk hebben ze ! Die protesten gaan te ver !
 • Jef Smeyers

  2 maanden geleden
  Hebben ze daar geen waterkanonnen?
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Al goed dat ze hier niet tegen de groenen manifesteren: die willen aan iedereen 300€ per maand geven om energie te verspillen.
 • freddy vandercruyssen

  2 maanden geleden
  beter betogen voor vrede op een vredevolle manier..
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. INTERVIEW. Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutketel kunt kopen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Cijfers van klimaatpro­fes­sor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutke­tel kunt kopen”

  Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”