Vooral The Line, hét epicentrum en bestaande uit twee gebouwen van bijna 500 meter hoog en 120 km lang, springt bij het nieuwe project in het oog.
Volledig scherm
Vooral The Line, hét epicentrum en bestaande uit twee gebouwen van bijna 500 meter hoog en 120 km lang, springt bij het nieuwe project in het oog. © AFP

IN BEELD. Futuristische verticale wolkenkrabbers van 120 km lang zullen verrijzen in Saudi-Arabië

De futuristische metropool Neom, het prestigeproject van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, zal twee verticale en spiegelomhulde wolkenkrabbers tellen van 120 km lang, zo blijkt uit pas vrijgegeven beelden van het ontwerp. De spectaculaire bouwwerken zullen negen miljoen mensen kunnen huisvesten. Saudi-Arabië wil de megastad ook naar de beurs brengen.

 1. Bin Salman ontkent aan Biden dat hij journalist liet vermoorden - VS verwachten opvoering Saudische olietoevoer
  Update

  Bin Salman ontkent aan Biden dat hij journalist liet vermoorden - VS verwachten opvoering Saudische olietoe­voer

  De Amerikaanse president Joe Biden is vrijdag toegekomen in Saudi-Arabië. Daar wachtte hem een aanvankelijk koele ontvangst. Tijdens zijn kiescampagne in 2020 had Biden gezegd dat hij van Saudi-Arabië een paria wilde maken vanwege de moord op journalist Jamal Khashoggi. Kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke machthebber in Saudi-Arabië, ontkende tegenover Biden dat hij iets met de moord te maken had. Verder spraken de leiders over olietoevoer. De VS rekenen erop dat Saudi-Arabië de oliekraan verder opendraait. Het Witte Huis heeft dat in een verklaring naar buiten gebracht na de ontmoeting.
 1. Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijsplafond

  Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijspla­fond

  Een week nadat de Europese Unie, de G7 en Australië een prijsplafond van 60 dollar per vat voor Russische aardolie hadden afgesproken, heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gedreigd om de productie van Russische olie te verminderen, indien hij dat noodzakelijk acht. "We denken na over een eventuele vermindering van de productie indien nodig", zegt president Poetin tijdens een persconferentie in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek, in de marge van een regionale top.