Donald Trump trok deze week de deur van het Witte Huis achter zich dicht.
Volledig scherm
Donald Trump trok deze week de deur van het Witte Huis achter zich dicht. © AFP

Impeachmentverklaring tegen Trump gaat maandag naar Senaat

UPDATEHet afzettingsproces tegen voormalig president Donald Trump in de Amerikaanse Senaat begint in de week van 8 februari. Dat heeft de leider van de grootste fractie, de Democraat Chuck Schumer, vrijdag in de Senaat bekendgemaakt.

21 reacties

 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  De bedoeling ervan is om trump geen enkele kans meer tegen opeen politiek mandaat
 • Heinrich Wolf

  1 maand geleden
  Voor alle duidelijkheid, impeachment betekend in dit geval "klacht indienen voor begane misdrijven". Trump is niet meer president, dus kan men hem ook niet meer ontheffen. Maar als hij veroordeeld wordt zal hij normaliter nooit meer voor een openbaar ambt mogen kandideren want het zou voor de tweede keer zijn tijdens een en dezelfde ambtsperiode.. Hopelijk!
 • Kevin Noël

  1 maand geleden
  De democraten hebben Trump nooit een kans gegeven hopelijk houden de republikeinen dit tegen zoniet zullen ze vele kiezers verliezen.
 • vanfleteren diederik

  1 maand geleden
  Toen Trump in 2016 verkozen werd, werden aanzetten tot geweld en opstand in de media bejubeld. Twee maten twee gewichten.
 • André Sneddam

  1 maand geleden
  Wanneer begint de impeachment procedure tegen Biden die gisteren geweigerd heeft de plunderingen van officiele gebouwen in o.a. Seattle en Portland geweigerd heeft te veroordelen en dus goedgekeurd heeft?
 1. Waarom Trump zichzelf uiteindelijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Waarom Trump zichzelf uiteinde­lijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Al wekenlang circuleerden er geruchten in Washington als zou aftredend Amerikaans president Donald Trump aan zichzelf gratie verlenen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn adviseurs hebben het hem ten stelligste afgeraden en daar zijn enkele gegronde redenen voor. Toch zou Trump in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van zijn presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op gratie, maar blijft in de cel vastzitten.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!