Trump bij terugkomst van een rally in Michigan, waar hij, terwijl het Huis van Afgevaardigden stemde over de impeachmentprocedure, campagne ging voeren voor zijn herverkiezing volgend jaar.
Volledig scherm
Trump bij terugkomst van een rally in Michigan, waar hij, terwijl het Huis van Afgevaardigden stemde over de impeachmentprocedure, campagne ging voeren voor zijn herverkiezing volgend jaar. © AP

Impeachment Trump is een feit. Wat nu?

Donald Trump is na Andrew Johnson in 1867 en Bill Clinton in 1998 de derde president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die zich moet verdedigen in een afzettingsprocedure. De Senaat wordt het nieuwe strijdtoneel in de poging van de Democraten om Trump af te zetten. Daar zal volgende maand een rechtszaak plaatsvinden waarna wordt bepaald of Trump schuldig is en moet aftreden. 

  1. Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump

    Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaar­dig­den stemt voor impeach­ment Trump

    Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en al dan niet wordt afgezet.