Het afzettingsproces vindt plaats in het Capitool, dat sinds de bestorming zwaar beveiligd is
Volledig scherm
PREMIUM
Het afzettingsproces vindt plaats in het Capitool, dat sinds de bestorming zwaar beveiligd is © AFP

Impeachment: het Amerikaanse volk wil Trump veroordeeld zien, maar daarom gebeurt dat nog niet

Als het aan de Amerikanen ligt, dan wordt Donald Trump veroordeeld op zijn tweede afzettingsproces, dat morgen start. Volgens de recentste poll wil 56% dat hij nooit nog president kan zijn. Maar de kans is heel erg klein dat de Republikeinen de wil van het volk zullen volgen. 

75 reacties

 • Björn Van den Brulle

  3 maanden geleden
  Dag 2 van de impeachment verliep in het voordeel v Trump. Bijna alles wat de tegenpartij als Trumps fout beziet, word beschermt door het eerste amendement. (Vrije meningsuiting)
 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Hoezo "het Amerikaans Volk wil Trump veroordeeld zien" ? Steek uw PoCo-propaganda in uw gat, Linkse gazettenpraat schrijvelaar. Trump is geniaal !
 • Andrea Rooman

  3 maanden geleden
  Trump hoort achter slot en grendel. Amen en uit.
 • Geert Landsman

  3 maanden geleden
  De club van miljardairs dat zich senatoren noemen gaan hun vriendje echt niet laten vallen. Dat er doden zijn kan hen niet schelen.
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  Donald Trump was de averechtse Robin Hood, hij stal van de armen om het aan de rijken te geven. De staatsschuld ging door het dak, de gezondheidszorg en de armenbedeling werden afgebouwd. Hij deed niks aan de kwaliteit van het onderwijs en liet de infrastructuur en de wegen en de bruggen verkommeren. Daar tegenover kregen de lobby's van de fossiele brandstoffen en de wapenleveranciers vrije hand en stond zijn heel beleid afgestemd op de winsten van de beurzen - voor het grootkapitaal.
 1. Minstens 20 doden bij Israëlische aanvallen op Gaza, brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem
  1

  Minstens 20 doden bij Israëli­sche aanvallen op Gaza, brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem

  Het geweld in Jeruzalem en de Gazastrook escaleert. Bij Israëlische aanvallen op Gaza zijn zeker twintig mensen gedood. Dat blijkt uit een nieuwe balans van Hamas dat de enclave bestuurt. Onder de dodelijke slachtoffers zijn er ook negen kinderen. Volgens Hamas is ook één van hun commandanten om het leven gekomen. In Jeruzalem is vanavond op de Esplanade der Moskeeën een brand uitgebroken die twee kilometer in het rond te zien is, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Op een video is te zien hoe een grote boom in vlammen opging.
 1. Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"

 2. Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit
  Play

  Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit