Illustratiefoto: Chinese politie houdt demonstrant tegen in Hong Kong.
Volledig scherm
Illustratiefoto: Chinese politie houdt demonstrant tegen in Hong Kong. © AP

Illegale Chinese politiebureaus worden in heel Europa ontdekt: alleen in Italië zijn er al elf

Op verschillende plekken in Europa worden Chinese politiebureaus ontdekt. Wereldwijd gaat het over een netwerk van meer dan honderd van dit soort illegale bureaus, zegt een Spaanse burgerrechtengroepering. Italië zou met elf Chinese politiebureaus het grootste aantal hebben.

17 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Laten we positief blijven; het besef is er en groeit dat het westen zeer naïef was en is. Dat is al een grote stap vooruit. De bal ligt inderdaad in ons kamp.
 • Sharon Gutkind

  2 maanden geleden
  Gezonde beleidvoering. Wanneer? We dienen dat als volk te eisen. Hoe? Door samenwerking, elkaar helpen wanneer nodig. Zelfredzaam zijn op zo'n manier dat we niets anders meer nodig hebben. Wij, de mensen, zijn de overheid.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Op Elke plaats waar een Chinees politie kantoor wordt vastgesteld dat buiten de ambassade werkzaam is moeten de beambten opgepakt worden en Europa worden uit gezet. Het is verboden om spionage of andere milities op Europees grondgebied te hebben. Als er vervolging van Chinese inwoners van Europa kan vastgesteld worden eerst de beambten voor de rechtbank brengen. Voor inmenging in Europees recht .
 • Christelle Vandermaelen

  2 maanden geleden
  En europa laat maar begaan... Tot het te laat is natuurlijk. Maar ja tegen dan zitten onze politici rustig te biljarten in Peking.
 • Jan Vandaele

  2 maanden geleden
  Ja ,geld,Kapitaal en macht doen alles buigen .Zelf in het buitenland zijn de Chinezen baas .Europa en de Europese lidstaten zijn natuurlijk doof en blind als het over mensen gaat ,voor geld en valuta echter niet .
 1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.