Volgens de Spaanse politie is het een veelgebruikte truc om illegaal Europa binnen te komen.
Volledig scherm
Volgens de Spaanse politie is het een veelgebruikte truc om illegaal Europa binnen te komen. © Shutterstock

Illegaal (29) betrapt met Belgisch paspoort van vrouw die op haar lijkt

BuitenlandBij een grensovergang tussen Spanje en Marokko is een Marokkaanse vrouw (29) betrapt met een Belgisch paspoort van een andere vrouw, maar met een gelijkaardig uiterlijk. Volgens de politie is dat een veelgebruikte truc om illegalen in Europa binnen te smokkelen.

5 reacties

 • Gert Lauwers

  2 jaar geleden
  En toch onmiddellijk opgesloten of buiten gegooid, mag ik hopen?
 • walter peeters

  2 jaar geleden
  vingerafdrukken en dna afnemen zal veel problemen oplossen want als ik hier nog maar verdacht word van een misdaad nemen ze wel van mij een dna af waarom niet bij deze illegalen???
 • Tamzin Andersen

  2 jaar geleden
  Vingerafdrukken zijn nodig, net zoals op een internationale reispas. Het zou ook eens tijd worden dat ze niet half bedekt met een hoofddoek op hun pasfoto staan.
 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  De Guardia Civil doet elke dag vangsten en prima werk. Illegalen en migranten zonder geldige id of paspoorten worden terug gestuurd. De mensensmokkel wordt keihard aangepakt.
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  hoog tijd om vingeradrukken op paspoorten/identiteitskaarten te zetten. Bij elk bezoek aan artsen, ziekenhuizen, ocmw, dagelijkse dopcontrole, wegcontrole,... pas in kastje steken en vingerafdruk scannen budget sociale zekerheid en criminaliteitscijfers zullen plots dalen. Start hiermee in belgie en verplicht de EU dat op te leggen aan alle schengen landen. Het VB zit in alle parlementen dus wat houdt ze tegen om wetsvoorstel in te dienen en steun te vragen via sociale media?
 1. TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube werken samen met Britse overheid om jongvolwassenen aan te zetten tot vaccinatie
  1

  TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube werken samen met Britse overheid om jongvolwas­se­nen aan te zetten tot vaccinatie

  Vandaag zouden er in Groot-Brittannië een aantal coronamaatregelen sneuvelen, maar de slechte cijfers beslisten er anders over. Gisteren kwamen er meer dan 9.200 nieuwe gevallen bij, vooral te wijten aan de Deltavariant. De overheid zet zwaar in op de vaccinatiecampagne en wil dat ook de jeugd zich laat prikken. Een lastige leeftijdsgroep, waar de vaccinatiebereidheid het laagst is. Daarom wordt er nu samengewerkt met grote social mediaspelers als TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube.