Vrienden en familie houden een foto vast om Samuel Paty te eren tijdens een witte mars in Conflans-Sainte-Honorine, nabij Parijs.
Volledig scherm
Vrienden en familie houden een foto vast om Samuel Paty te eren tijdens een witte mars in Conflans-Sainte-Honorine, nabij Parijs. © AFP

“Ik word bedreigd door islamisten”: de laatste e-mails van leraar Samuel Paty aan schooldirectie voor hij werd onthoofd

De Franse krant Le Monde heeft de e-mails kunnen inkijken die geschiedenisleraar Samuel Paty uitwisselde met zijn superieuren en collega’s in de dagen na zijn les over vrije meningsuiting en de week voor hij zou worden vermoord. Daaruit is gebleken dat hij steun genoot, maar ook kritiek kreeg van enkele leerkrachten wegens zijn aanpak.

3 reacties

 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Gaan de Franse soldaten die zich vorige maand uitlieten als of er een burgeroorlog in Frankrijk nakende was toch nog gelijk gaan krijgen. Een open oorlog tussen extreme islamisten en de echte Fransen is dan in de steden niet ver meer af.
 • Johny Deketel

  2 maanden geleden
  En nu, zoveel jaar later is er nog niks, maar dan ook nog niks veranderd! Tot zover de aanpak van onze regeringen!
 • dany tavernier

  8 maanden geleden
  De enige, maar dan ook de enige schuldigen in deze zaak zijn de onverdraagzame en kleingeestige moslimfanatiekelingen. Al de rest doet niets terzake. Wij leven in de 21ste eeuw en niet meer in de Middeleeuwen.