Ani Hussein Mosa zit hier uiterst rechts.
Volledig scherm
Ani Hussein Mosa zit hier uiterst rechts. © RV

“Ik wist zeker dat ik zou sterven”: IS-gevangene vertelt hoe hij twee keer aan onthoofding ontsnapte

ISZes keer gevangengenomen door IS, twee keer op het nippertje ontsnapt aan een onthoofding: het verhaal van Ani Hussein Mosa leest als een ware thriller. In ‘The Sunday Times’ vertelt de 31-jarige Syriër wat hij precies meegemaakt heeft.

10 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  4 jaar geleden
  Nu nog een goede advocaat (santé) en ze zijn allemaal vrij!
 • Hendrik Peetersen

  4 jaar geleden
  Die zitten daar netjes geschoren of met getrimd baartje nogal rustig te kijken. Er zullen nog wel meer van dit soort verhalen volgen, het waren allemaal slachtoffers.
 • Anthony Vandooren

  4 jaar geleden
  Wat een hoop zever zeg
 • Wim Offermans

  4 jaar geleden
  eddy buttiens, En Europa wil racistische praalwagens verbieden en uw praat mag.
 • August Leemans

  4 jaar geleden
  Een raar verhaal en dus zou ik hem maar goed in de gaten houden. IS heeft iedereen opgeruimd die personen in aanmerking kunnen brengen voor gruwelijke misdaden. Dat ze gebeurd zijn is zeker en bewijzen de talloze massagraven van vrouwen, mannen en kinderen. In propaganda filmpjes waren ze steeds onherkenbaar als er een gruweldaad werd gepleegd. Bestraf hen daarom voor deelname aan gruweldaden als lid van IS.
 1. Turkije beschuldigt het Westen van ‘psychologische oorlogsvoering’: “Complot om toeristische sector de nek om te draaien”
  63

  Turkije beschul­digt het Westen van ‘psycholo­gi­sche oorlogsvoe­ring’: “Complot om toeristi­sche sector de nek om te draaien”

  Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten, dat meldt het Turkse staatspersbureau ‘Anadolu’. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen wegens een verhoogde aanslagdreiging. In Turkije heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.