AFP
Volledig scherm
© AFP

“Ik wil gewoon 11.779 stemmen vinden”: Trump zet staatssecretaris onder druk om uitslag in Georgia te veranderen

UPDATEUittredend Amerikaans president Donald Trump heeft de Republikeinse staatssecretaris van Georgia onder druk gezet om de stemmen in zijn staat te hertellen in zijn voordeel. Dat blijkt uit een gelekt telefoongesprek in handen van de Washington Post. Aankomend vicepresident Kamala Harris noemt het handelen van Trump “schaamteloos machtsmisbruik”. Het schandaal komt op de vooravond van cruciale Senaatsverkiezingen in de deelstaat.

45 reacties

 • Odilon Van Pimperzele

  3 maanden geleden
  Wat Trump doet kan niet door de beugel maar veeg eens voor eigen deur, in België worden meer dan duizenden stemmen genegeerd wat overeenkomt met ze in de vuilbak deponeren.
 • Hugo Verkammen

  3 maanden geleden
  Het feit dat er reeds verschillende malen 'herteld' hebben zegt niets. Iemand kan 100 foutieve documenten hertellen en hertellen en zal steeds tot dezelfde aantallen komen. In het telefoongesprek (het volledige van 1 uur) wordt duidelijk gesteld dat 'men niet over alle gegevens beschikt om te een controle uit te voeren'. Men haalt hier de 'privacy' aan. In Georgia zijn 159 counties. In één county zijn er 2 doden. Vergelijkt men nu één county met heel Georgia, zoals België met de VS ? Enz.
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Jean Vangronsvelt, wat zou er gestolen zijn dan? Ze hebben al 2x geteld en blijkt dat alle cijfers waar Trump mee zit te zwaaien fictief zijn. Duizenden doden (het waren er 2), mensen die niet in Georgia wonen (ze waren recent verhuisd of stemden remonte), veel te veel mensen (139% zogezegd terwijl de cijfers een hoge opkomst aangeven maar geen absurde deviaties) zouden gestemd hebben. Lijkt me dat slechts 1 persoon hier de verkiezingen (alsnog) probeert te stelen en een slecht verliezer is...
 • Marie Vanakker

  3 maanden geleden
  Eens 6 januari is gepasseerd en Biden is bevestigd gaan we pas echt zien wie Trump is. Hij weet donders goed dat hij verloren heeft maar probeert nog met wat laatste wanhoopspogingen aan de macht te blijven. Het enige wat hen interesseert is zijn presidentiële onschendbaarheid. Als laatste redmiddel zal je zien dat hij zijn gratie macht nog eens stevig zal gebruiken voor zijn criminele familie en zichzelf. Dan pas valt het doek over deze "beste president ooit".
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Trump heeft het 4 jaar geleden ook zo geflikt door de verkiezingen te vervalsen, dus ik kan zijn onbegrip wel begrijpen dat het hem dit keer niet is gelukt de Amerikaanse kiezers te bedotten. Hillary Clinton zou beter een hertelling vragen.
 1. Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogsschepen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen
  12

  Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogs­sche­pen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

  In een periode van oplopende spanningen met buurland Oekraïne heeft Rusland vijftien oorlogsschepen voor oefeningen naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Russische persbureau Interfax meldde op gezag van de marine dat de schepen door de Straat van Kertsj zijn gevaren. Oekraïne besloot vandaag een Russische diplomaat uit te wijzen, nadat Rusland vrijdag een Oekraïense diplomaat arresteerde in Sint-Petersburg.
 2. “Fier op wat we gedaan hebben”: ontvoerders van Mia (8) zijn complotdenkers die sociale diensten als instituut voor pedofilie zien
  Frankrijk
  7

  “Fier op wat we gedaan hebben”: ontvoer­ders van Mia (8) zijn complotden­kers die sociale diensten als instituut voor pedofilie zien

  In Frankrijk is er voorlopig nog geen spoor van het ontvoerde meisje Mia (8). De speurders houden ernstig rekening met de piste dat haar moeder met haar naar het buitenland gevlucht is. De drie mannen die de kidnapping uitvoerden, zitten intussen wel achter slot en grendel. Allen behoren ze tot het milieu van complotdenkers. In onderlinge berichten dreigden ze er onder meer mee vaccinatiecentra op te blazen en... kinderen te ontvoeren. “We zijn fier op wat we gedaan hebben”, klinkt het in hun verhoor. Sociale diensten zien ze eerder als een instituut voor pedofilie.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"