Volledig scherm
© AFP

“Ik wil gewoon 11.779 stemmen vinden”: Trump zet staatssecretaris onder druk om uitslag in Georgia te veranderen

UPDATEUittredend Amerikaans president Donald Trump heeft de Republikeinse staatssecretaris van Georgia onder druk gezet om de stemmen in zijn staat te hertellen in zijn voordeel. Dat blijkt uit een gelekt telefoongesprek in handen van de Washington Post. Aankomend vicepresident Kamala Harris noemt het handelen van Trump “schaamteloos machtsmisbruik”. Het schandaal komt op de vooravond van cruciale Senaatsverkiezingen in de deelstaat.

45 reacties

 • Odilon Van Pimperzele

  3 maanden geleden
  Wat Trump doet kan niet door de beugel maar veeg eens voor eigen deur, in België worden meer dan duizenden stemmen genegeerd wat overeenkomt met ze in de vuilbak deponeren.
 • Hugo Verkammen

  3 maanden geleden
  Het feit dat er reeds verschillende malen 'herteld' hebben zegt niets. Iemand kan 100 foutieve documenten hertellen en hertellen en zal steeds tot dezelfde aantallen komen. In het telefoongesprek (het volledige van 1 uur) wordt duidelijk gesteld dat 'men niet over alle gegevens beschikt om te een controle uit te voeren'. Men haalt hier de 'privacy' aan. In Georgia zijn 159 counties. In één county zijn er 2 doden. Vergelijkt men nu één county met heel Georgia, zoals België met de VS ? Enz.
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Jean Vangronsvelt, wat zou er gestolen zijn dan? Ze hebben al 2x geteld en blijkt dat alle cijfers waar Trump mee zit te zwaaien fictief zijn. Duizenden doden (het waren er 2), mensen die niet in Georgia wonen (ze waren recent verhuisd of stemden remonte), veel te veel mensen (139% zogezegd terwijl de cijfers een hoge opkomst aangeven maar geen absurde deviaties) zouden gestemd hebben. Lijkt me dat slechts 1 persoon hier de verkiezingen (alsnog) probeert te stelen en een slecht verliezer is...
 • Marie Vanakker

  3 maanden geleden
  Eens 6 januari is gepasseerd en Biden is bevestigd gaan we pas echt zien wie Trump is. Hij weet donders goed dat hij verloren heeft maar probeert nog met wat laatste wanhoopspogingen aan de macht te blijven. Het enige wat hen interesseert is zijn presidentiële onschendbaarheid. Als laatste redmiddel zal je zien dat hij zijn gratie macht nog eens stevig zal gebruiken voor zijn criminele familie en zichzelf. Dan pas valt het doek over deze "beste president ooit".
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Trump heeft het 4 jaar geleden ook zo geflikt door de verkiezingen te vervalsen, dus ik kan zijn onbegrip wel begrijpen dat het hem dit keer niet is gelukt de Amerikaanse kiezers te bedotten. Hillary Clinton zou beter een hertelling vragen.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren