De foto die zoveel mensen heeft geraakt: hoofdarts Joseph Varon troost een oudere man op de corona-afdeling van een ziekenhuis in Houston (Texas).
Volledig scherm
De foto die zoveel mensen heeft geraakt: hoofdarts Joseph Varon troost een oudere man op de corona-afdeling van een ziekenhuis in Houston (Texas). © AFP

“Ik wil bij mijn vrouw zijn”: happy end nadat pakkende foto uit Amerikaans ziekenhuis viraal is gegaan

Een oudere man stond huilend op de intensive care van een ziekenhuis in Texas: “Ik wil bij mijn vrouw zijn.” Dokter Joseph Varon - helemaal gehuld in een beschermend pak - troostte hem. De pakkende foto van de arts en de coronapatiënt raakte mensen van over de hele wereld. Nu vertelt de hoofdarts hoe het verder ging.

3 reacties

 • Alain HUYGHEBAERT

  2 maanden geleden
  Zeer mooi en ontroerend van deze toegewijde arts. Ik heb veel respect voor deze persoon en de vele andere naamloze mensen die zich inzetten voor het goede.
 • Leo FREDRIX

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk komt mijn boodschap niet tot hem maar wat een TOPMENS!
 • Kevin van Goethem

  2 maanden geleden
  Als je wil winkelen en het risico wil lopen op intensieve zorg te komen, dan is dat eigen keuze. Ik doe ook elke dag zaken die 'niet mogen'. Niet ziek geweest en ik wil dat risico lopen. Omdat ik weet dat covid voor mij niet meer is dan een jaarlijkse griep. Voor oudere mensen is het risico mss wel groot. Ik zie hier alle dagen een vrouw van 80+ in een volle gym. Dit is haar keuze.
 1. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 2. Tijd voor familie, decoreren en een boek: dit staat er op de agenda van Melania Trump nu ze niet langer first lady is

  Tijd voor familie, decoreren en een boek: dit staat er op de agenda van Melania Trump nu ze niet langer first lady is

  “Het was mijn grootste eer uw first lady te zijn.” Met die woorden nam Melania Trump afscheid van het volk voor ze met manlief naar hun buitenverblijf in Florida vertrok. De inauguratie van Joe Biden bijwonen deed ze niet, haar aanhangers een laatste keer toespreken dus wel. Maar wat staat er op de agenda van mevrouw Trump nu ze haar rol in het Witte Huis niet meer hoeft op te nemen?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo