Links: John B. Lowe probeert zich in de kerk te verdedigen. Rechts: een close-up van Lowe tijdens een andere gelegenheid.
Volledig scherm
Links: John B. Lowe probeert zich in de kerk te verdedigen. Rechts: een close-up van Lowe tijdens een andere gelegenheid. © RV

“Ik was 16 jaar toen je me ontmaagdde”: vrouw confronteert dominee voor volle kerk met seksueel misbruik

Een Amerikaanse dominee heeft voor een volle kerk moeten toegeven dat hij als 38-jarige seksuele contacten had met een 16-jarig meisje. John B. Lowe (65) probeerde de zaak in eerste instantie nog te minimaliseren, maar daarna confronteerde Bobi Gephart (43) hem met het seksueel misbruik. “Ik was amper 16 jaar toen je me ontmaagdde", klonk het. De nachtmerrie zou daarna nog negen jaar blijven duren.

  1. Nederlandse universiteit maakt drie ton ‘winst’ op teruggevonden losgeld van hackers

    Nederland­se universi­teit maakt drie ton ‘winst’ op teruggevon­den losgeld van hackers

    De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld teruggevonden dat de Universiteit Maastricht in 2019 aan criminele hackers betaalde. De cryptomunten in kwestie zijn dankzij een gelukkige timing meer waard geworden. Daarom krijgt de universiteit een half miljoen euro terug, terwijl het indertijd bijna 200.000 euro aan losgeld betaalde. Dat blijkt uit een reconstructie van dagblad ‘de Volkskrant’.