Het pasgeboren meisje Asel met haar ouders en twee verpleegsters in het ziekenhuis in Wenen, net na haar geboorte op 1 januari.
Volledig scherm
Het pasgeboren meisje Asel met haar ouders en twee verpleegsters in het ziekenhuis in Wenen, net na haar geboorte op 1 januari. © rv

"Ik hoop dat ze in de wieg sterft": Oostenrijk reageert geschokt op golf van haatberichten voor Oostenrijkse nieuwjaarsbaby

Bijna zes dagen oud is ze nu, de Weense nieuwjaarsbaby Asel. Het kleine meisje, 51 centimeter groot en 3.460 gram zwaar werd op 1 januari om 0.47 uur geboren als de eerste baby van 2018 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Maar met een Turkse achternaam werd het meisje al snel overladen met de meest onvoorstelbare racistische verwensingen.

119 reacties

 • Anne Geerts

  3 jaar geleden
  Ik schaam mij in al die mensen hun plaats.
 • Andrew Clossus

  3 jaar geleden
  En het merendeel van die comments zal komen van tieners, mensen die wat teveel wijn gedronken hebben de zondagmiddag, en mensen die een slechte dag hebben. Het ruikt misschien naar censuur, maar er moet toch een vorm van controle en beveiliging zijn hieromtrent, aanzetten tot haat is eigenlijk verboden in europa, maar via social media wordt het toch toegelaten.
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Het lijkt erop dat meer en meer mensen afglijden naar het niveau van de nazi's. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het mogelijk was dat een hele bevolking de holocaust steunde. Nu beleef ik 'life' de aanloop naar holocaust 2.
 • jintha peeters

  3 jaar geleden
  zo zie je maar hoe rechts is en dan zijn er nog die mee willen besturen met zo mensen pff erg aan deze ouders geniet vooral van dit wonderlijke gebeuren en laat rechts maar zeiken
 • Mario Tersago

  3 jaar geleden
  Schandalig. Sorry, dit verdient niemand. Klaag en beschimp, de onruststokers en criminelen. Niet een koppel dat toevallig en per ongeluk de eerste van het jaar is met een kind. Echter tegenwoordig ben ik zo sceptisch geworden naar de media toe, dat ik al bijna durf denken dat linkse media/politici dit uitvergroten om de rechtse partij schade te berokkenen.
 1. China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtestation

  China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtesta­ti­on

  China heeft donderdag de eerste drie bewoners naar zijn eerste echte ruimtestation gebracht. Ze zijn om 09.54 uur Belgische tijd met de capsule Shenzhou-12 aangekomen. Die was afgelopen nacht van op de basis Jiuquan in het noordwesten van China met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd en koppelde op automatische piloot aan de Tianhe-basismodule van het ruimtestation Tiangong (‘Hemels Paleis’), aldus het officiële persbureau Xinhua.
 2. 
HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter?
  51

  HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetbal­lers knielen voor Black Lives Matter?

  American Football-speler Colin Kaepernick was in 2016 de eerste die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld en de discriminatie van zwarte mensen in zijn land. Vandaag, vijf jaar later, blijven Europese voetballers voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën gaan tijdens het EK. Ook ons land doet vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden?