CNN
Volledig scherm
© CNN

"Ik had moeten sterven": Kim beschrijft hoe ze in opdracht van Noord-Korea een vliegtuig met 115 passagiers liet ontploffen

Noord-KoreaIn 1987 plaatste Kim Hyon Hui een bom aan boord van de Korean Air-vlucht 858. Het was haar eerste opdracht als Noord-Koreaanse geheim agent. Het vliegtuig ontplofte boven de de Andamanse Zee, alle 115 passagiers kwamen om. Drie decennia later blikt de 55-jarige vrouw met spijt in het hart terug. "Ik handelde in opdracht van Kim Jong Il, de zoon van de toenmalige Noord-Koreaanse leider Kim Il Sung. De actie was bedoeld om de Olympische Spelen niet in Zuid-Korea te laten plaatsvinden", klinkt het voor de camera van CNN.

7 reacties

 • Jim Fonteyne

  5 jaar geleden
  Het ging allemaal wat in de goede richting en boem, het demoniseren is begonnen. Dat mensen dit als waarheid aannemen, onbegrijpelijk...
 • Mohamed Kabbal

  5 jaar geleden
  Dat atoombom in Hiroshima en Nagasaki werd ook zo gedaan mede dankzij de Japanse inlichtingendienst die officieren omkochten om het alarmsysteem niet te loeien op het moment dat de atoombommen over vlogen maar pas als het kwaad al geschied was.
 • Jean West

  5 jaar geleden
  Geheim agent word je dat is een keuze. Deze dame is niet veel beter dan de terroristen.
 • Johny deman

  5 jaar geleden
  ja, vast en zeker, Luc LePinson, dat noord-koreaans regime is zo misbegrepen. Eigenlijk zijn zij de goede in dit alles
 • Tiziana Troukens

  5 jaar geleden
  Geweldig toch hoe in elk, maar dan ook élk debat, er altijd iemand is die “bladzijden kan vullen met honderden voorbeelden”, maar dat nooit effectief doét. Wie verkoopt er dan net gebakken lucht, Luc? Als je dan toch bewijzen hebt, geef ze dan, toon het dan aan, bewijs de mensheid eens een deugd in plaats van altijd zo hoog van de toren te blazen!