Giuseppe Giordano doet in tranen zijn verhaal. Zijn kinderen Rachele (1) en Federico (15) kwamen om het leven, net als zijn vrouw Stefania Catanzaro (32), zijn vader Antonino Giordano (65), zijn moeder Matilde Comito (57), zijn broer Marco (32), zijn zus Monia (40), zijn neefje Francesco Rughoo (3) en diens grootmoeder Nunzia Flamia (65).
Volledig scherm
Giuseppe Giordano doet in tranen zijn verhaal. Zijn kinderen Rachele (1) en Federico (15) kwamen om het leven, net als zijn vrouw Stefania Catanzaro (32), zijn vader Antonino Giordano (65), zijn moeder Matilde Comito (57), zijn broer Marco (32), zijn zus Monia (40), zijn neefje Francesco Rughoo (3) en diens grootmoeder Nunzia Flamia (65). © Rv

“Ik ben alles kwijt”: man verliest zijn twee kinderen, vrouw, ouders, broer en zus bij overstromingen in Italië

OverstromingenHet zware noodweer in Italië heeft bij één gezin een ontzettend zware tol geëist. Negen familieleden kwamen om in het dorpje Casteldaccia (bij Palermo) toen ze verrast werden door plotse overstromingen. De rivier Milicia was buiten haar oevers getreden na de felle regen van gisteren. “Een verschrikkelijke tragedie heeft ons getroffen”, aldus burgemeester Giovanni Di Giacinto.

48 reacties

 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  Verschrikkelijke toestanden voor deze en andere families. Het lijkt wel of de aarde die ons voorziet van alles wat we nodig hebben, langzaam maar zeker wraak aan het nemen is op onze soort..
 • Kevin Oeyen

  3 jaar geleden
  Ibrahim mechelen wat is dat nu voor een reactie? Bij de slachtoffers van die oorlogen betuigen mensen ook hun respect en medeleven hoor! Dit heeft niks met europa ofzo te maken. U reactie is veelzeggend, triestige mens!
 • geert noels

  3 jaar geleden
  het ergste wat een mens kan overkomen is je ganse familie verliezen...arme man
 • Liesbeth Bal

  3 jaar geleden
  Vreselijk erg voor die man.
 • Heimo Davidts

  3 jaar geleden
  Ik zou mij beroven van het leven moest ik dat meemaken. Hopelijk vindt hij de kracht om verder te gaan.
 1. Enorme ravage door noodweer in Italië: 20 doden, 14 miljoen (!) omgevallen bomen en ook Belgische toeristen geblokkeerd

  Enorme ravage door noodweer in Italië: 20 doden, 14 miljoen (!) omgevallen bomen en ook Belgische toeristen geblok­keerd

  Hevige wind en regen hebben deze week in Italië al minstens 20 doden geëist. Ook zijn meerdere hectaren bos, vooral in het noorden van het land, met de grond gelijkgemaakt. Zo’n 14 miljoen bomen zijn omgevallen door het noodweer, melden de autoriteiten. Drie Belgen zitten al vijf dagen geblokkeerd in Arigna, een bergdorpje in de Italiaanse Alpen. “We worden aan ons lot overgelaten”, getuigen ze aan RTL.
 2. Russen trekken naar stembus voor parlementsverkiezingen: Google en Apple halen verkiezingsapp Navalny uit appstores

  Russen trekken naar stembus voor parlements­ver­kie­zin­gen: Google en Apple halen verkie­zings­app Navalny uit appstores

  Google en Apple hebben de verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun appstores verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De techbedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeienis met de Russische verkiezingen.