"Bridge between Continents", een voetbrug nabij de plaats Grindavik die de Euraziatische Plaat en de Noord-Amerikaanse Plaat verbindt.
Volledig scherm
"Bridge between Continents", een voetbrug nabij de plaats Grindavik die de Euraziatische Plaat en de Noord-Amerikaanse Plaat verbindt. © AFP

IJsland geconfronteerd met 50.000 aardbevingen in drie weken tijd

IJslanders worden al weken uit hun slaap gehouden door aardschokken. De Noord-Europese eilandstaat is getroffen door zo'n 50.000 aardbevingen in drie weken tijd, bericht de BBC. Die worden gezien als een teken dat er mogelijk een grote vulkaanuitbarsting komt.

1 reactie

 • Roger Wellens

  8 maanden geleden
  Een grote vulkaanuitbarsting, veel stof in de lucht de wereld rond, afkoeling van de atmosfeer, en een mini ijstijd als gevolg. Zo is het steeds geweest, en zal het blijven.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.