Ignazio Cassis, het hoofd van de Zwitserse diplomatie, is verkozen tot bondspresident van het land.
Volledig scherm
Ignazio Cassis, het hoofd van de Zwitserse diplomatie, is verkozen tot bondspresident van het land. © AFP

Ignazio Cassis verkozen tot bondspresident van Zwitserland

Ignazio Cassis, het hoofd van de Zwitserse diplomatie, is woensdag verkozen tot bondspresident. Hij belooft eenheid op een moment dat het land het moeilijk heeft vanwege de Covid-pandemie. Cassis volgt op 1 januari Guy Parmelin op, die opnieuw de functie krijgt van raadslid belast met Economie. 

 1. LIVE. Vanaf vandaag vaccinatiepas in Frankrijk - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettingen
  10

  LIVE. Vanaf vandaag vaccinatie­pas in Frankrijk - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettin­gen

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Die moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. Vanaf 1 maart is dan weer een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.