Reddingswerkers op de plaats van de crash.
Volledig scherm
Reddingswerkers op de plaats van de crash. © REUTERS

“Iemand heeft Chinees vliegtuig opzettelijk laten crashen vanuit cockpit”

De crash van een Chinees passagiersvliegtuig in maart is mogelijk geen ongeluk geweest. Uit gegevens van de zwarte doos blijkt dat iemand in de cockpit het toestel met opzet heeft laten neerstorten. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen The Wall Street Journal.

 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.
 1. Vrouw met baby van dichtbij neergeschoten op straat in New York
  Play

  Vrouw met baby van dichtbij neergescho­ten op straat in New York

  In New York is een vrouw op straat neergeschoten terwijl ze met haar baby aan het wandelen was. De vrouw werd van dichtbij benaderd door een nog onbekende man. Hij schoot haar in het hoofd. De hulpdiensten brachten haar nog naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de burgemeester van New York gaat het niet zomaar om een willekeurige aanval. Hij vermoedt huiselijk geweld, dat zei hij tijdens een persconferentie.