Een vrouw toont haar groene paspoort in Tel Aviv.
Volledig scherm
Een vrouw toont haar groene paspoort in Tel Aviv. © AFP

“Iedereen is akkoord” over digitaal vaccinatiepaspoort vóór de zomer, zegt Angela Merkel na EU-top

Volgens Duits bondskanselier Angela Merkel is er een Europees akkoord over de invoering van een digitale vaccinatiepas. Het certificaat zou er voor de zomer komen, zo zei Merkel na afloop van de Europese top. Maar over de vraag of er voordelen komen voor wie zo’n pas heeft, is er helemaal nog geen eensgezindheid. Eerder had de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz - in navolging van Israël - voor een uniforme coronapas gepleit die in de hele EU geldig is. Voor hem moet die pas gevaccineerden, mensen die corona reeds onder de leden hebben gehad of mensen die recent negatief getest hebben in staat stellen om geleidelijk terug te keren naar de normaliteit én vrij te reizen tussen de Europese landen. 

302 reacties

 • Rita Andries

  1 maand geleden
  Wat dan met de mensen die geen smartphone bezitten?
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  zij die voorstander zijn van dit systeem moeten niet denken dat er bij een volgende epidemie ze zullen terug gehaald worden van hun reis bestemmingen, want zo brengen we het binnen hier in het land , en eens kijken hoe ze dan roepen.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  door te reizen is het virus hier binnen geraakt , en nu gaat men op de discriminatie toer op door het reizen te ontzeggen aan hen die nog niet gevaccineerd zijn , zij hebben wel de mogelijkheid om zich te laten testen maar moeten daar zelf wel de tijd, verplaatsingen enz. zelf doen , pure discriminatie om de landen die leven van het toerisme geld te laten verdienen op onze ruggen, goed bezig EU.
 • Christel Bastiaens

  2 maanden geleden
  Ben akkoord want zo gaat het virus binnen de perken blijven . Maar ik wil ook dat iedereen zo vlug mogelijk gevaccineerd wordt dat is eerlijker .
 • Jan Vanachter

  2 maanden geleden
  Ik denk eerder dat de titel moet zijn:"Niet iedereen akkoord" Discriminatie tegenover diegene die nog niet zijn kunnen gevaccineerd worden.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen