Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Hypocriete moraalridders: waarom er altijd homoseksuele politici zijn die homo's discrimineren

Jozsef Szájer, de Hongaarse Europarlementariër die op heterdaad werd betrapt tijdens een corona-orgie voor homo's in Brussel, was deze week nieuws. Een politicus die het niet nauw neemt met de ethische principes die hij zogezegd verdedigt, is nochtans geen nieuw fenomeen. De hypocriete moraalridder is een type dat in de politieke en religieuze geschiedenis bijna even vaak opduikt als Jommeke in 'Jommeke'.

4 reacties

 • Jean De Grande

  4 maanden geleden
  Perfect vergelijkbaar met vlaamse 'politici" en "journalisten" wier levenswerk het is om alles wat nog maar naar Vlaams ruikt kapot te maken. Zie ook spa, ovld, groen, cd&v, de morgen, de standaard, hln, ...
 • christiaan boone

  4 maanden geleden
  de rechterzijde verbiedt aan anderen, wat ze zelf maar al te graag doet; de linkerzijde verbiedt dat niet en doet het - uiteraard - ook maar al te graag, en dat is het verschil: de moraalridders tegen homofilie zijn meestal in eigen bedje ziek, niet dat zoiets niet mag, maar wees daaromtrent eerlijk.
 • Lucien Mertens

  4 maanden geleden
  Macht, geld&seks, het is als onkruid niet uit te roeien en van alle tijden. Er is echter een verschil in verontwaardiging, gaat het om de politieke rechterzijde dan komt het uitgebreid en dagenlang in de media, gaat het echter om de andere kant, de linkerzijde, is meteen ook de tolerantie groter en zoekt men zo vlug mogelijk een dik tapijt op...
 • Louis Heyens

  4 maanden geleden
  Simpel uit te leggen aan de hand van 2 oude spreekwoorden ... Huilen met de wolven in het bos (aanpassen aan het gezelschap waarin je je bevindt)   en Wiens brood men eet diens woord men spreekt ... (en in dit geval is het zéér goed belegd brood)
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren