Vladimir Poetin, president van Rusland
Volledig scherm
Vladimir Poetin, president van Rusland © EPA

Hypocriet Rusland komt wat stoken: verwijdering Trump op sociale media is "nucleaire explosie in cyberspace"

Amerikaans president Donald Trump bannen van sociale media na de bestorming van het Capitool is "een nucleaire explosie in cyberspace". Dat zei Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken, vandaag.

14 reacties

 • Carla Van Geel

  5 dagen geleden
  Bij de schorsing van social media is hier geen sprake van democratische waarden of vrijheid belemmering. Integendeel is het een hoogstnodige bescherming van diezelfde waarden. De maandenlange ophitsing via social media en de gevolgen – Capitool aanval- tonen duidelijk aan dat het hier om het scheppen van mogelijkheden tot staatsgreep, burgeroorlog.. revolutionaire toestanden gaat die enkel de US schaden.
 • Christiaan GOETHALS

  5 dagen geleden
  Voor 4 jaar is het Poetin gelukt, nog 4 jaar er bij met Trump had Poetin een groot succes behaalt, USA in de afgrond.
 • Gerry Cle

  5 dagen geleden
  Rusland en ook China waren maar al te blij met Trump die het westen verdeelde, de VS destabiliseerde en zich terugtrok uit alle internationale organisaties. Biden zal de banden met het westen en internationale organisaties terug versterken zodat Trump alleen nog de VS kan destabiliseren. Daarvoor moet hij natuurlijk toegang hebben tot sociale media.
 • Veronica Voorhelst

  6 dagen geleden
  Logisch dat al de Poetins, Erdogans, Kim Yong uns van deze wereld leedvermaak hebben. Trump is te ver gegaan, een staatsgreep willen plegen omdat hij niet tegen zijn verlies kan.
 • John Ulmer

  6 dagen geleden
  Rusland zegt in deze gewoon waar het op staat en dat zint de media natuurlijk niet.
 1. Verenigd Koninkrijk bouwt megafabriek voor productie van vaccins om bevolking snel te beschermen tegen coronavarianten en andere virussen

  Verenigd Koninkrijk bouwt megafa­briek voor productie van vaccins om bevolking snel te beschermen tegen coronavari­an­ten en andere virussen

  Het Verenigd Koninkrijk zal in staat zijn om op amper vier maanden tijd de hele bevolking te vaccineren tegen gevaarlijke, nieuwe coronavarianten. Daarvoor bouwt het land een megafabriek waardoor vaccins volledig op Britse bodem kunnen worden geproduceerd en er heel snel geschakeld kan worden. The Telegraph pakt uit met het nieuws nu gevreesd wordt dat een nieuwe coronavariant uit Brazilië mogelijk resistent zou kunnen zijn tegen de bestaande vaccins.
 2. Kremlincriticus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou
  Play

  Kremlincri­ti­cus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit