.
Volledig scherm
. © Reuters

Huwelijksvideo legt verwoestende moment van explosie in Beiroet vast

In een huwelijksvideo die begint met enkele shots van een 29-jarige bruid, is te zien hoe de explosie in Beiroet de stad verwoestte. Op het filmpje is de kracht van de ontploffing duidelijk zichtbaar. Door de schokgolf wordt de vrouw weggeduwd terwijl glas en puin in het rond vliegt. 

 1. Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

  Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

  Er is in Nederland wel degelijk een verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en de nacht. Het Nederlandse kabinet kondigde dit vorige week samen met een alcoholverbod aan als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar paradoxaal genoeg leek dat volgens de wet niet te kunnen. Minister Ferd Grapperhaus stelt nu toch dat het kan. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt een hoogleraar recht en samenleving.
 2. Meestgezochte maffiabaas van Italië bij verstek veroordeeld tot levenslang
  Criminaliteit

  Meestge­zoch­te maffiabaas van Italië bij verstek veroor­deeld tot levenslang

  De meestgezochte maffiabaas van Italië, Matteo Messina Denaro, is door een rechtbank op Sicilië bij verstek veroordeeld tot levenslang. Sinds de arrestatie van Bernardo Provenzano, in 2006, en Salvatore Lo Piccolo, in 2007, geldt de 58-jarige als een van de leiders van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Denaro is een van de zes meest gezochte criminelen van Italië, en er werden al verschillende levenslange celstraffen voor moord tegen hem uitgesproken.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement