Twee Russische soldaten op wacht aan de grens.
Volledig scherm
Twee Russische soldaten op wacht aan de grens. © Photo News

Human Rights Watch vindt bewijzen voor Russische controleposten waar Oekraïners worden “gefiltreerd”

Russische troepen zouden de afgelopen maanden Oekraïense burgers uit Marioepol en Charkov verplicht hebben zich te vestigen in Rusland of in regio’s die in handen zijn van Rusland, zo blijkt uit een rapport van hulporganisatie Human Rights Watch.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Gelekt rapport onthult alcoholmisbruik binnen Russisch leger: “Een dronken soldaat schoot twee FSB-agenten dood”

  Gelekt rapport onthult alcoholmis­bruik binnen Russisch leger: “Een dronken soldaat schoot twee FSB-agen­ten dood”

  Een aanvaring tussen twee dronken Russische soldaten en een groepje agenten van de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie (FSB) is fataal geëindigd, zo onthult een gelekt onderzoek uit Moskou dat de nieuwssite ‘Yahoo News’ kon inkijken. Het incident vond plaats in de nacht van 19 juni in de bezette Oekraïense havenstad Cherson. Toen de FSB-agenten de soldaten hadden berispt voor hun bezopen toestand, opende een van hen het vuur en veroorzaakte zo een dodelijke schietpartij.