Een waarschuwingsbord met de tekst "Stop, mijnen" in zowel het Oekraïens als het Russisch in de regio Donetsk in oost-Oekraïne. Beeld van 2 januari.
Volledig scherm
Een waarschuwingsbord met de tekst "Stop, mijnen" in zowel het Oekraïens als het Russisch in de regio Donetsk in oost-Oekraïne. Beeld van 2 januari. © AFP

Human Rights Watch: “Oekraïne maakte wellicht burgerlijke slachtoffers met illegale landmijnen”

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vermoedt dat Oekraïense troepen illegale landmijnen hebben ingezet tegen de Russische bezetter. Dat besluit trekken ze uit een onderzoek rond de stad Izjoem, die tot september in Russische handen was.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. REPORTAGE. Onze reporter in Oekraïens ziekenhuis waar gewonde soldaten revalideren: “Ik heb één wens, dat het leger mij terug aanneemt, met of zonder prothese”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze reporter in Oekraïens ziekenhuis waar gewonde soldaten revalide­ren: “Ik heb één wens, dat het leger mij terug aanneemt, met of zonder prothese”

  Diep in de Karpaten, in het westen van Oekraïne, bevindt zich een ziekenhuis waar militairen met geamputeerde ledematen in alle rust aan een nieuw hoofdstuk van hun leven werken. HLN kon er met soldaten praten die, ondanks het verlies van een arm of een been, strijdbaar blijven én zelfs opnieuw willen vechten, mocht dat ooit weer lukken. “Het maakt me niets uit dat ik een arm minder heb. Het is minder praktisch, dat wel.”
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.