Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden.
Volledig scherm
Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden. © via REUTERS

Hulpvlucht naar Tonga moet omkeren vanwege coronageval aan boord

Een humanitaire vlucht vanuit Australië naar Tonga moest vrijdag omkeren nadat duidelijk werd dat iemand aan boord van het toestel besmet was met het coronavirus. Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden, wat de op gang komende hulpoperatie na de vulkaanuitbarsting en tsunami van afgelopen weekend bemoeilijkt.

 1. “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc
  PREMIUM
  Veurne/Koksijde/Nieuwpoort

  “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc

  Een overdosis xtc kostte in januari vorig jaar het leven aan een 27-jarige jongeman uit Veurne. Zijn vader trof hem ‘s morgens levenloos aan in zijn bed. Het Openbaar Ministerie acht nu drie personen verantwoordelijk voor zijn dood: een goede vriend, een kennis van de vriend en een drugsdealer. Ze riskeren celstraffen van 38 en 45 maanden. “Uiteraard heeft het slachtoffer zelf ook een aandeel. Maar hij was nooit gestorven zonder dat er drugs aan hem werden gegeven.”
 2. Liefdesaffaires, financiële schandalen en nu een vulkaan: Tonga is een merkwaardig onrustig koninkrijk
  PREMIUM
  Royalty

  Liefdesaf­fai­res, financiële schandalen en nu een vulkaan: Tonga is een merkwaar­dig onrustig koninkrijk

  Het zijn bange dagen voor de koninklijke familie van Tonga. Nog voordat de uitbarsting van de vulkaan er het internet platlegde, waren er al beelden waarop te zien is hoe een vloedgolf het koninklijk paleis in de hoofdstad overspoelde. De natuurramp is de grootste uitdaging tot nu toe voor de vorst en zijn familie, al werd het ‘laatste koninkrijk in de Stille Oceaan’ al veel eerder door elkaar geschud. En dat kwam níet door een vulkaan, maar wel door de royals en hun schandalen.