Een 11-jarige jongen kon na zes uur zoeken levend vanonder het puin gehaald worden.
Volledig scherm
Een 11-jarige jongen kon na zes uur zoeken levend vanonder het puin gehaald worden. © via REUTERS

Hulpverleners halen jongen (11) levend vanonder het puin na Russische luchtaanval op Mykolaiv

Een flatgebouw van vijf verdiepingen is woensdagnacht geraakt door Russische beschietingen in de Oekraïense stad Mykolaiv. Een 11-jarige jongen die al zes uur lang onder het puin lag, is gered door hulpverleners. Er wordt nog volop gezocht naar andere vermisten.

  1. Professor Criekemans na de raketten op Kiev: “Poetin zaait angst en terreur. Maar hij heeft tijd. Deze oorlog kan erg lang duren”
    PREMIUM

    Professor Criekemans na de raketten op Kiev: “Poetin zaait angst en terreur. Maar hij heeft tijd. Deze oorlog kan erg lang duren”

    Bij Russische raketaanvallen in het hart van Kiev kwamen al minstens tien burgers om het leven en vielen er tientallen gewonden. Andere steden in het westen, waaronder Lviv, kregen het voor het eerst sinds juni zwaar te verduren. De aanvallen zijn een cynische vergelding voor de aanslag op de Krimbrug. Militair levert het niets op, stelt professor internationale politiek David Criekemans. Wat wil Poetin hier dan mee bereiken? En is dit het werk van de nieuwe, meedogenloze opperbevelhebber van het Russische leger?