AP
Volledig scherm
© AP

Hulpverleners en agenten in Nederland bekogeld met vuurwerk na kwalificatie van Marokko

In verschillende Nederlandse steden heeft urenlang een gespannen sfeer gehangen na de nipte kwalificatie van Marokko op het WK. Twee pleinen in Amsterdam en Rotterdam dienden ontruimd te worden omdat er zwaar vuurwerk afgestoken werd en rookbommen ontploften. Hulpverleners en agenten werden ook bekogeld met vuurwerk. De grootste overlast lijkt intussen wel voorbij.

 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  34

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

  Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn bezoek aan Peking uitgesteld. Blinken zou de eerste Amerikaanse buitenlandminister zijn die de stad bezoekt sinds 2018. Door het voorval met de vermeende spionageballon zal dat bezoek voorlopig niet doorgaan. De Chinezen ontkennen echter dat het om een spionageballon zou gaan. Volgens hen is het object bedoeld voor meteorologische en andere wetenschappelijke doeleinden. Het land betreurt dat de ballon het Amerikaanse luchtruim is binnengedrongen.
 1. Personeel van Amerikaans uitvaartcentrum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

  Personeel van Amerikaans uitvaart­cen­trum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

  In de Amerikaanse staat Iowa is een 66-jarige vrouw levend teruggevonden in een bodybag. De vrouw was verkeerdelijk dood verklaard door het medisch centrum voor alzheimerpatiënten waar ze verbleef. Ze werd in een lijkzak naar een crematorium gebracht, maar daar ontdekten medewerkers dat ze nog ademde. Het medisch centrum moet nu een boete van 10.000 dollar (ongeveer 9.100 euro) betalen.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Marokko voor het eerst naar kwartfinales na zinderende strafschoppenreeks, Evenepoel en vrouw Oumi vieren mee in Spanje

  Marokko voor het eerst naar kwartfina­les na zinderende strafschop­pen­reeks, Evenepoel en vrouw Oumi vieren mee in Spanje

  Marokko in opperste staat van euforie. 120 minuten lang de deur op slot, om dan toe te slaan in de penaltyreeks. Een geweldige doelman Bounou zadelde Spanje met een nieuw penaltytrauma op. Niet één Spaanse penalty binnen: Sarabia, Soler en Busquets misten. Marokko, nu al dé surprise van het WK 2022. Technisch directeur Chris Van Puyvelde maakte het succes vanop de eerste rij mee. “Dit geeft ons zuurstof om in de toekomst nog beter te werken.”