Een Afghaans meisje wordt verzorgd in een centrum van het Internationaal Comité van het Rode Kruis, nadat ze gewond raakte tijdens een gevecht tussen de taliban en het Afghaanse leger op 10 augustus.
Volledig scherm
Een Afghaans meisje wordt verzorgd in een centrum van het Internationaal Comité van het Rode Kruis, nadat ze gewond raakte tijdens een gevecht tussen de taliban en het Afghaanse leger op 10 augustus. © AP

Hulporganisaties: “Afghaanse gezondheidszorg staat op instorten”

De gezondheidszorg in Afghanistan dreigt in te storten sinds buitenlandse donoren hun hulp hebben stopgezet na de machtsovername door de taliban. Dat zeggen Artsen Zonder Grenzen en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen, twee hulporganisaties die actief zijn in het land.

16 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 maanden geleden
  Tamsin Andersen, "Wij sponsoren al genoeg bodemloze putten". Bedoel je voetbal?
 • Tamsin Andersen

  3 maanden geleden
  Dat zijn nu problemen voor de nieuwe regering. Ik hoop dat er geen cent westers geld meer naartoe vloeit. Wij sponsoren al genoeg bodemloze putten.
 • jurgen vergaelen

  3 maanden geleden
  Wat een warm gevoel krijg ik spontaan als ik lees dat al die centen écht goed besteed werden. Afghanistan bulkt van de drugshandel, een beetje gezondheidszorg zal wel kunnen zeker?
 • Marleen Sauvillers

  3 maanden geleden
  Ik denk dat ze in Afghanistan er beter financieel voorstaan dan wij.Wij zouden hier beter de begroting op orde krijgen.Misschien komt er nu verandering. En bouwen ze hun eigen maatschappij weer op.
 • Cecarine De Smet

  3 maanden geleden
  De Taliban is daar toch aan de macht!! Alles verloopt er op dit ogenblik rustig en veel veranderingen worden er niet ingevoerd. Ik zou zeggen neem contact op met Taliban.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.