Een Afghaans meisje wordt verzorgd in een centrum van het Internationaal Comité van het Rode Kruis, nadat ze gewond raakte tijdens een gevecht tussen de taliban en het Afghaanse leger op 10 augustus.
Volledig scherm
Een Afghaans meisje wordt verzorgd in een centrum van het Internationaal Comité van het Rode Kruis, nadat ze gewond raakte tijdens een gevecht tussen de taliban en het Afghaanse leger op 10 augustus. © AP

Hulporganisaties: “Afghaanse gezondheidszorg staat op instorten”

De gezondheidszorg in Afghanistan dreigt in te storten sinds buitenlandse donoren hun hulp hebben stopgezet na de machtsovername door de taliban. Dat zeggen Artsen Zonder Grenzen en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen, twee hulporganisaties die actief zijn in het land.

16 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Tamsin Andersen, "Wij sponsoren al genoeg bodemloze putten". Bedoel je voetbal?
 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  Dat zijn nu problemen voor de nieuwe regering. Ik hoop dat er geen cent westers geld meer naartoe vloeit. Wij sponsoren al genoeg bodemloze putten.
 • jurgen vergaelen

  1 jaar geleden
  Wat een warm gevoel krijg ik spontaan als ik lees dat al die centen écht goed besteed werden. Afghanistan bulkt van de drugshandel, een beetje gezondheidszorg zal wel kunnen zeker?
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  Ik denk dat ze in Afghanistan er beter financieel voorstaan dan wij.Wij zouden hier beter de begroting op orde krijgen.Misschien komt er nu verandering. En bouwen ze hun eigen maatschappij weer op.
 • Cecarine De Smet

  1 jaar geleden
  De Taliban is daar toch aan de macht!! Alles verloopt er op dit ogenblik rustig en veel veranderingen worden er niet ingevoerd. Ik zou zeggen neem contact op met Taliban.
 1. Buurtbewoners zien hoe lichamen van familie en vrienden van straat worden gehaald na Russische aanvallen in Cherson
  Play

  Buurtbewo­ners zien hoe lichamen van familie en vrienden van straat worden gehaald na Russische aanvallen in Cherson

  In Cherson hebben de hulpdiensten na nieuwe Russische luchtaanvallen hun handen vol met het bergen van alle slachtoffers. Nu de Russische troepen opereren vanaf de overkant van de rivier Dnjepr, vreesden Oekraïense militairen voor nieuwe aanvallen. De Russen richten hun aanvallen daarnaast vooral op woonhuizen en bedrijven, waardoor tientallen burgers het slachtoffer zijn geworden. De Oekraïense Lilia Kristenko kijkt toe hoe het lichaam van haar moeder aan de voorkant van haar huis wordt meegenomen: “Ik haat ze, de Russen. Ze hebben de meest waardevolle mensen uit mijn leven weggerukt.”