Migranten op een overvolle houten boot worden gered door het Duitse reddingsschip Sea-Watch 3 en het Franse reddingsschip Ocean Viking in het westen van de Middellandse Zee, voor de kust van Tunesië.
Volledig scherm
Migranten op een overvolle houten boot worden gered door het Duitse reddingsschip Sea-Watch 3 en het Franse reddingsschip Ocean Viking in het westen van de Middellandse Zee, voor de kust van Tunesië. © REUTERS

Hulporganisatie: meer dan 700 migranten op Middellandse Zee gered

Reddingsboten hebben het afgelopen weekend meer dan zevenhonderd migranten opgepikt die de Middellandse Zee probeerden over te steken met zelfgemaakte boten. Dat meldt hulporganisatie SOS Mediterranee. De meeste mensen werden gered voor de kusten van Libië en Malta.

  1. Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalisering van abortus

    Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalise­ring van abortus

    In de dwergstaat San Marino wordt vandaag een referendum gehouden over de legalisering van abortus. In de overwegend katholieke staat geldt voorlopig een algemeen verbod op abortus, ook in het geval van verkrachting, incest en foetale aandoeningen of indien het leven van de moeder in gevaar is. San Marino is samen met Malta, Andorra en het Vaticaan een van de laatste plaatsen in Europa waar zo’n verbod van kracht is.