Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardverschuiving in Duitse stad

Door een aardverschuiving in Erftstadt, nabij Keulen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staan woningen onder water en is een aantal huizen ingestort. Luchtbeelden van het getroffen gebied tonen een dramatische scène. Het staat vast dat er doden zijn gevallen, alleen is nog niet geweten hoeveel. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen worden vermist. In een ander  overstroomd district, Bad Neuenahr-Ahrweiler,  in deelstaat deelstaat Rijnland-Palts worden dan weer mogelijk 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk is er uitgevallen, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn.  Het totale dodental door het noodweer in het westen van Duitsland is ondertussen opgelopen tot boven de 100.

26 reacties

 • Annette Van Meervelde

  2 maanden geleden
  Hoe meer de mens ingrijpt hoe harder de natuur toeslaat. Stop aub met de waterlopen te verleggen. Vroeg of laat zoeken ze toch hun eigen bedding weer op .Veel sterkte ook aan die mensen. De streek is zo schoon om een kort verlof te houden.
 • jacques vandevelde

  2 maanden geleden
  Erfstadt is de streek van turfwinning en vele huizen gebouwd tot bijna op de rand van die diepe putten ..du niet verwonderlijk dat dit gebeurt..
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Dit is zeer tragisch, maar is ook een harde les. Wij moeten leren dat wij ons moeten aanpassen aan de natuur en niet het omgekeerde. Voor men huizen begint te bouwen zou men eens goed moet rondkijken. Ik dit wel een veilige plaats ? Enorme oppervlakten bossen rooien, heeft dit geen gevolgen. Ook raakt onze aardbol overbevolkt. Of men dit graag heeft of niet het aantal geboorten zal moeten beperkt worden of de natuur zal er voor zorgen. Wij moeten ons heel dringend bezinnen.
 • Bart Diricx

  2 maanden geleden
  Hoe je het draait of keert de natuur is baas.Dit is nog maar het topje van de ijsberg.
 • Jeroen Staelens

  2 maanden geleden
  Enorm veel sterkte aan deze mensen
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Uitzonderlijke beelden tonen hoe dorpje van 660 zielen in Duitse Eifel totaal verwoest is door overstroming: 50 tot 70 mensen vermist in rampgebied
  Play

  Uitzonder­lij­ke beelden tonen hoe dorpje van 660 zielen in Duitse Eifel totaal verwoest is door overstro­ming: 50 tot 70 mensen vermist in rampgebied

  Het is een ramp zonder weerga die zich afspeelt in de Duitse Eifel. De overstromingen zaaien dood en vernieling in de regio die ook bij Belgen populair is. Het 660 zielen tellende dorpje Schuld bij Adenau in het district Ahrweiler is bijzonder hard getroffen. Huizen zijn ingestort en zo’n 50 tot 70 mensen worden in het rampgebied vermist. In het westen van Duitsland is het dodental van het noodweer opgelopen tot 42.
 3. Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  De autoriteiten hebben beslist om een ander deel van de gemeente El Paso op het Canarische eiland La Palma te evacueren wegens een nieuwe lavastroom die uit een scheur van de vulkaan Cumbre Vieja komt. De lavastroom bleef zich vandaag een weg banen door het eiland en verwoestte alles op zijn pad. Er wordt gevreesd dat er giftige gassen zullen vrijkomen als de lava in de oceaan terechtkomt. Toeristen worden gevraagd om weg te blijven uit de regio.