REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump

Het Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over het formaliseren van een afzettingsprocedure van president Donald Trump. Dat heeft de Democratische voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, zonet bekendgemaakt.

32 reacties

 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Als getuigen mekaar tegenspreken, dan moet de verdachte het voordeel van de twijfel krijgen. En in dit geval zijn de getuigen die Trump vrij pleiten, relevant en betrouwbaar: Volodymyr Zelenski, de president van Oekräine - Kurt Volker, Speciaal Gezant van Amerika voor Oekraïne - Gordon Sondland, Amerikaans ambassadeur bij de Europese Unie. Conclusie: geen juridische reden voor impeachment
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Stemming afzettingsprocedure? Dit is voor die mensen die het niet begrijpen. Er wordt NIET gestemd op deze afzettingsprocedure op donderdag. Er wordt alleen maar gestemd op de regels, hoe de democraten verder moeten gaan in dit onderzoek. Oja, de kans dat Trump op straat wordt gezet is 0.0%.
 • Jeff Imbrechts

  2 jaar geleden
  Tumpie is niet oorlogzuchtig zoals de democraten
 • Freddy Demey

  2 jaar geleden
  Hij weet niks, hij kent niks, liegt zich te pletter enz... maar durft wel heel veel. Een echte politieker zoals die in België er ook zijn.
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  In het huis van afgevaardigden zijn de Democraten in de meerderheid. Met deze procedure komt de afzettingsprocedure van Trump op een hoger niveau terecht. Het proces zal daarmee meer publiekelijk worden gevoerd. De Republikeinen van Trump voeren vnl tegenstand op de randverschijnselen en blijken weinig in te kunnen brengen tegen de redenen van de afzettingsprocedure. Veel ruis en weinig wol.
 1. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers
  1

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.