De juridische commissie van het Huis van Afgevaardigden is begonnen met het langverwachte onderzoek naar de handelwijze van president Donald Trump in de aanloop naar en tijdens zijn verblijf in het Witte Huis. Uitgezocht zal worden of hij zich schuldig heeft gemaakt aan belemmering van de rechtsgang, corruptie en machtsmisbruik.
Volledig scherm
De juridische commissie van het Huis van Afgevaardigden is begonnen met het langverwachte onderzoek naar de handelwijze van president Donald Trump in de aanloop naar en tijdens zijn verblijf in het Witte Huis. Uitgezocht zal worden of hij zich schuldig heeft gemaakt aan belemmering van de rechtsgang, corruptie en machtsmisbruik. © REUTERS

Huis van Afgevaardigden lanceert groot parlementair corruptieonderzoek naar president Trump

In de Verenigde Staten startten de Democraten een grootschalig onderzoek op naar de mogelijke belemmering van justitie, corruptie en machtsmisbruik door president Donald Trump en zijn regering. Dat blijkt uit een resem brieven die Jerrold Nadler, voorzitter van de commissie justitie van het Huis van Afgevaardigden, heeft verstuurd.

5 reacties

 • ALEXIS SCHRIJVERS

  2 jaar geleden
  Trump heeft heel wat te verbergen
 • annie dupont

  2 jaar geleden
  na 2 jaar zoeken vlogen al verschillende directe medewerkers van trump achter de tralies . sommige verkondigen nog steeds dat er niks gevonden is .... grappig hoe ze de waarheid blijven ontkennen
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  "...Het Amerikaans parlement hanteert andere standaarden dan de Amerikaanse justitie....", lees ik. Dat klopt: in het Congress is het voldoende dat een meerderheid van de parlementsleden denkt dat Trump iets verkeerd heeft gedaan, terwijl het voor Justitie moet bewezen worden. Maar goed - het Congress zal de afzettingsprocedure opstarten, waarna de Senate die procedure blokkeert. Want in de Senate hebben de Democrats géén meerderheid.
 • Lucien Switten

  2 jaar geleden
  Na 2 jaar zoeken hebben ze nog niets gevonden, de slechte verliezers ... Het is hen alleen gelukt de relatie met Rusland verder te verzuren, terwijl er dankzij Trump eindelijk hoop was op toenadering.
 • jan de reus

  2 jaar geleden
  Toe maar! De heksenjacht van de democraten tegen de verkozen president gaat onverminderd voort.Zal allemaal niets uithalen. Trump blijkt immers meer en meer succesvol te zijn.Zijn daadkrachtige zakelijke aanpak van zowel binnenlandse als buitenlandse dossiers werpt zijn vruchten af.Straks komt er een handelsakkoord met China waarbij dit land voor het eerst verplicht zal worden om ook de eigen markt open te stellen voor buitenlandse producten!
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park