Een overvolle boot met honderden migranten voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Beeld van 28 augustus.
Volledig scherm
Een overvolle boot met honderden migranten voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Beeld van 28 augustus. © EPA

"Huidig Europees terugkeersysteem moedigt illegale migratie net aan”

Het Europese terugkeerbeleid, dat erop gericht is migranten die illegaal op EU-grondgebied verblijven naar hun eigen land te laten terugkeren, is allesbehalve efficiënt. Dat stelt de Europese Rekenkamer vast in een nieuw rapport. "Het huidige terugkeersysteem van de EU kampt met inefficiënties die leiden tot het tegenovergestelde van het beoogde effect: de aanmoediging in plaats van ontmoediging van illegale migratie", luidt het.

9 reacties

 • carla strompers

  7 dagen geleden
  Ben reeds verscheidene keren in Scandinavische landen geweest en wat daar heel hard op opvalt is dat migranten er niet zomaar op los kweken zoals in ons land . Daar zie je geen moslimmet 4 ,5 of 6 kinderen aan de hand of in buggy . Zal wel een financiële redenen hebben dat ze hier kweken als konijnen en ginder niet .
 • pieter vandenberghe

  7 dagen geleden
  Ik kon dit rapport / conclusie ook leveren aan een fractie van de prijs / tijd.
 • victor vandesande

  1 week geleden
  De schepen van de ngo' s zij regelrechte taxi's voor migranten, dus allen onmiddellijk uit de vaqrt nemen , als dat niet gebeurt subsidies afnemen en fondsen van de ngo's blokkeren. En de eu landen moeten een voorbeeld nemen aan Denemarken. Hebben zeer goed werkend immigratiebeleid.
 • jean pierre leemans

  1 week geleden
  Europa heeft gefaald Moet naar de wereld toegaan En zich meer met ontwikkelingshulp bezighouden Dat doet china,met een gunstig gevolg,waar zowel het ontwikkelde land als china er goed bij varen Zij bouwen wederzijdse relaties op Op lange termijn een win win situatie voor beiden
 • christiane dewaele

  1 week geleden
  Enige oplossing is dat de zogenaamde reddingsschepen alle zogezegd geredden afzet in Noord Afrika of een onbewoond eiland ver van de EU en de EU schepen ter beschikking stelt om alle illegalen daar in opvangcentra brengt waar dan iedereen geregistreerd word en onderzocht word op de wenselijkheid voor vertrek naar de EU Maar het niet alleen over laat aan de landen met buitengrenzen maar ieder EU land hieraan mee werkt Maar ook de gratis voor niets politiek moet verdwijnen Geen werk geen geld
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Oppas (52) misbruikt zeven zeer jonge meisjes in regio Eindhoven, kompaan (58) kreeg beelden ervan toegestuurd
  NEDERLAND

  Oppas (52) misbruikt zeven zeer jonge meisjes in regio Eindhoven, kompaan (58) kreeg beelden ervan toege­stuurd

  Een vrouw uit Nederlands Limburg is aangehouden voor het seksueel misbruiken van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven (Noord-Brabant), meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het misbruik werd vastgelegd op beeld en doorgestuurd naar een man uit Nederlands Limburg. Hij is eveneens aangehouden. Er loopt ondertussen een groot onderzoek. De vrouw werkte als oppas. De slachtoffertjes waren tussen de één en zes jaar oud.