Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Horeca dicht in Nederland, avondklok in grote Franse steden. Zijn onze buurlanden nu echt strenger dan ons land? Een overzicht

UPDATETerwijl de tweede coronagolf in Europa almaar meer om zich heen grijpt, zien onze buurlanden zich genoodzaakt om de maatregelen fors bij te sturen. Zo gaat Nederland in een gedeeltelijke lockdown en heeft Frankrijk opnieuw een nationale noodtoestand afgeroepen. Ook in Duitsland worden de koppen bij elkaar gestoken om de stijging van het aantal besmettingen het hoofd te bieden. Op welke vlakken zijn de buurlanden nu al strenger (of net niet) in vergelijking met ons land? U leest het in dit overzicht.

14 reacties

 • Marc Van Buynder

  3 maanden geleden
  Niet strenger maar slimmer, direct een maatregel toepassen en niet een week op voorhand aankondigen want daardoor ontstaan Covid feesten.
 • Wendy Vandereyken

  3 maanden geleden
  Pierre De Bock.. en wat zou je denken van de grenzen sluiten voor toeristen en vakantiegangers? Op vakantie gaan kan je in België ook, we zitten nu éénmaal met covid-19.
 • jozef Huijghe

  3 maanden geleden
  Ik kan er niet meer aan uit !!! De beste landen worden de slechtste landen,het ligt NIET aan de scholen,het ligt WEL aan de scholen !!!! Hallo ???? Ik denk dat er iets afkomt op ons waar we spijtig genoeg niet al te goed van gaan zijn !!!! Stay Safe People !!!!
 • Gino Bogaert

  3 maanden geleden
  Rita de Booser Zeeuws Vlaanderen is Nederland hoor...zou je niet zeggen maar het is toch echt zo...,
 • Pierre De Bock

  3 maanden geleden
  Simpel, gewoon de horeca sluiten in Belgie.Drinken en eten kan je thuis ook, misschien niet zo gezellig maar we zitten nu eenmaal met covid-19
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is