De Amerikaanse ambassade in Cuba.
Volledig scherm
De Amerikaanse ambassade in Cuba. © EPA

Hoorzitting in Amerikaanse senaat over vermeende sonische aanvallen op diplomaten in Cuba

De Amerikaanse senaat houdt een hoorzitting over de plots opduikende gezondheidsproblemen van VS-diplomaten in Cuba. Volgens sommigen gaat het om een soort van "sonische aanvallen", anderen betwijfelen dan weer of het om "aanvallen" gaat. Een opheldering van het mysterie wordt niet verwacht.

0 reacties

 1. Mysterieus: al 21 VS-diplomaten in Cuba hebben plotse gezondheidsklachten, Castro ontkent elke betrokkenheid

  Mysterieus: al 21 VS-diplomaten in Cuba hebben plotse gezond­heids­klach­ten, Castro ontkent elke betrokken­heid

  De Amerikaanse overheid is al enige tijd in de ban van een mysterie op Cuba. Al bij 21 Amerikaanse diplomaten werden plotse, onverklaarbare gezondheidsklachten vastgesteld. En dat aantal kan nog oplopen. De FBI staat voor een raadsel, dat voorlopig alleen maar groter wordt. De Cubaanse president Raúl Castro reageert nu persoonlijk en ontkent elke betrokkenheid bij de vermeende ultrasonische 'geluidsaanvallen'.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. 
Japanse student haalt diploma af verkleed als president Zelensky

  Japanse student haalt diploma af verkleed als president Zelensky

  Waar studenten zich traditioneel uitdossen met hun meest feestelijke kledij voor hun proclamatie, dragen studenten van de Universiteit van Kyoto de meest uiteenlopende zaken. De Japanse universiteit houdt er namelijk een aparte traditie op na: studenten mogen zich kleden zoals ze zelf willen. Het resultaat is een afstudeerceremonie waar figuren zoals een panda, Waar is Wally en E.T. hun diploma overhandigd krijgen. Dit jaar was Oekraïens president Volodymyr Zelensky aan de beurt.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen
  PREMIUM

  ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen

  De Russische leider Vladimir Poetin geeft geen enkel teken dat hij al aan onderhandelen denkt. Noch in woorden, noch in daden. Hij blijft geloven dat het Westen wel zal plooien en Oekraïne in de steek laat, waarna Rusland zegeviert — zo stelt het toonaangevende ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Maar dat betekent niet noodzakelijk dat de oorlog eindeloos zal blijven duren, aldus het ISW. Dat ziet ook elementen in Poetins gedrag die voorspellen dat hij er op zeker ogenblik mee stopt.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.