AP
Volledig scherm
© AP

Hoopvol nieuws uit Zuid-Afrika: amper oversterfte door omikron in zwaar getroffen provincie Gauteng

De uitbraak van de omikronvariant lijkt in de zwaar getroffen Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng niet te leiden tot een piek in het aantal overlijdens. Dat blijkt uit het recentste rapport over de oversterfte in Zuid-Afrika van SAMRC (een openbare organisatie voor medisch onderzoek) en de Universiteit van Kaapstad.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Europese lidstaten vinden nog geen akkoord over aangescherpte reisvoorwaarden

  Europese lidstaten vinden nog geen akkoord over aange­scherp­te reisvoor­waar­den

  De lidstaten van de Europese Unie hebben nog geen akkoord kunnen vinden over een aanpassing van de coronavoorwaarden om rond te reizen in de Europese Unie. “We zijn er nog niet”, zegt een hoge diplomaat, daags voor de Europese leiders op hun top in Brussel de aanpak van de crisis zullen bespreken. “De meeste lidstaten vinden dat eerst de impact van de omikronvariant en de effectiviteit van de vaccinatieprogramma’s moet worden nagegaan.”