Hoopgevende geluiden na vredesoverleg: Moskou belooft militaire activiteit rond Kiev en Tsjernihiv in te perken

Het Russische ministerie van Defensie belooft een drastische vermindering van de vijandelijkheden in de richting van de Oekraïense hoofdstad Kiev en de noordelijke stad Tsjernihiv. Viceminister Alexander Fomin zei tegen journalisten dat dat besluit is genomen in het licht van de voortgang die is geboekt tijdens onderhandelingen.

50 reacties

 • emiel wouters

  12 maanden geleden
  Wie geloofd die mensen nog, wees enkel op uw hoede.
 • Gerard Braeckmans

  12 maanden geleden
  Ipv van 24 uur bombarderen gaan ze dat 12 uur doen maar dan met dubbel zoveel raketten?
 • hans voet

  1 jaar geleden
  Frans Venloo en Diego Gonzalez, Ben blij dat er mensen zijn als jullie, die verder kijken dan wat de staatsmedia ons willen wijsmaken.
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Eerst zien en daarna geloven.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Geloof ze nooit, die Russen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Oekraïense hackers ontfutselen pikante foto’s van officiersvrouw en onthullen zo Ruslands grootste zwakte
  PREMIUM
  1

  Oekraïense hackers ontfutse­len pikante foto’s van officiers­vrouw en onthullen zo Ruslands grootste zwakte

  Oekraïense hackers hebben Sergej Atrosjtsjenko ontmaskerd als de commandant die het theater en de kraamkliniek van Marioepol liet bombarderen — één van de grootste Russische oorlogsmisdaden, zo wordt gezegd. De hackers gooiden nog veel meer over de kolonel op straat, inclusief pikante foto’s van zijn vrouw. Daar haalden ze zelfs een grapje mee uit. Maar de belangrijkste onthulling zit in een detail dat de allergrootste zwakte van het Russische leger blootlegt.
 1. Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoorlog

  Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoor­log

  Het nieuwe internationale onderzoeksproject de ‘Vulkan Files’ werpt licht op de duistere tactieken waarmee Russische inlichtingendiensten cyberaanvallen uitvoeren, desinformatiecampagnes inzetten en zich voorbereiden voor aanvallen op belangrijke infrastructuur. De Vulkan Files bestaan uit meer dan 5.000 pagina’s vertrouwelijke informatie die door een Russische cyberveiligheidsexpert werden gelekt, omwille van zijn misnoegen over de Russische inval in Oekraïne.