De vermiste ARA San Juan
Volledig scherm
De vermiste ARA San Juan © EPA

Hoop voor 44 bemanningsleden: vermiste duikboot zendt signalen uit

Zeven ontvangen, maar niet beantwoorde, oproepen via een satelliettelefoon kunnen wellicht meer informatie verschaffen over het lot van de vermiste Argentijnse onderzeeboot met 44 opvarenden die sinds afgelopen woensdag vermist is op de Atlantische Oceaan.

16 reacties

 • Sarah Vandeurzen

  4 jaar geleden
  Het zou de eerste keer niet zijn dat een duikboot niet mag gevonden worden of een vliegtuig. Zo vonden ze eindelijk de zwarte doos van dat vliegtuig naar of van Egypte, en we hebben er daarna niks meer van gehoord.
 • Johan De kegel

  4 jaar geleden
  Eerst over bijeen komen daarna reddingsoperatie op touw zetten, etc.. maw de bemanning is dood.
 • Dominique Vanacker

  4 jaar geleden
  Uit de Dikke Van Dale: duikboot: zelfstandig naamwoord; de (v(m)) 1. schip dat (gedurende een bep. tijd) onder water kan varen synoniem: onderzeeër
 • Werner Van der Kelen

  4 jaar geleden
  Heeft die geen identificatie boei aan boord, die ze bij nood kunnen naar de oppervlakte sturen en een signaal kan uitzenden ?
 • Philip Deweer

  4 jaar geleden
  Of ze weten waar hij ligt en dus wat er gebeurd is en ze houden ons aan het lijntje...of ze weten het niet....in beide gevallen weinig hoop..... Er is tijdens de vorige regering zeven (7!) jaar gewerkt aan een "mid-live" update van de onderzeeër in een werkhuis van bevriende ondernemers waar U en ik nog onze auto niet zo laten onderhouden....