Boris Johnson.
Volledig scherm
Boris Johnson. © AFP

Hoogste rechter in Schotland buigt zich over tegenstrijdige brexitbrieven van Johnson

De hoogste rechter in Schotland zal zich vandaag buigen over de vraag of premier Boris Johnson zich aan de wet gehouden heeft door tegenstrijdige brieven te sturen naar de EU. De regering beloofde eerder in de rechtbank dat Johnson uitstel zou vragen van de brexit als zijn deal zaterdag niet in het Lagerhuis goedgekeurd werd. Door tegenstrijdige brieven te sturen naar Brussel zou Johnson zijn belofte niet nagekomen zijn, stellen advocaten van drie tegenstanders van de brexit.

10 reacties

 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Als de acties van eender wie tegen de wet zijn, ja ook van het parlement zal en mag de rechtbank hierover een vonnis vellen. Gebeurt hier meermaals. Heeft geen uitstaans met scheiding der machten, in het tegendeel, door die scheiding is het juist wel mogelijk. Ook is het zo dat de Engelse wet anders is dan de onze. Zij hebben bvb geen grondwet.
 • Anne Onsia

  2 jaar geleden
  Dat ze die eens vervolgen voor hoogverraad... het zal rap gedaan zijn met dwaze spelletjes. Eerst de bevolking voorliegen, en als ze dan betrapt zijn dan ‘hadden ze het nooit zo bedoeld’ en gaan ze gewoon koppig verder.
 • Georges Baaths

  2 jaar geleden
  Johnson heeft gelijk het moet stoppen met dit circus eruit op 31oktober
 • Marc Verbrugghe

  2 jaar geleden
  Johnson heeft heel bewust de brief naar Tusk niet ondertekend. Die brief heeft geen enkele waarde, en moet in de prullenmand. Jonhson bewijst hier nogmaals als egoïstische Brit, kortzichtig en leep, een heel slechte verliezer te zijn. Zulke " beleidsmensen " kan ieder land missen als kiespijn.
 • johan fransaert

  2 jaar geleden
  ze hadden hem in de eerste plaats niet moeten aanstellen als premier ze wisten hoe hij werkt en hoe hij denkt.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Na 45 jaar nog slachtoffer van beruchte seriemoordenaar 'Killer Clown' geïdentificeerd

  Na 45 jaar nog slachtof­fer van beruchte seriemoor­de­naar 'Killer Clown' geïdentifi­ceerd

  Dankzij DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 om het leven werd gebracht. Gacy was berucht onder de namen ‘Killer Clown’ of ‘Pogo de Clown’ omdat hij zich verkleedde als clown en zo kinderen vermaakte op feestjes. Hij werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen.
 2. Nederlands meteorologisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Nederlands meteorolo­gisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Ook voor Nederland zijn de risico's die de klimaatverandering met zich meebrengt, groter geworden. Daarvoor waarschuwde het Nederlandse meteorologische instituut (KNMI) maandag in een onderzoeksrapport. Zo kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust sneller stijgen dan eerder werd verwacht en stijgt het risico op hevige buien in de zomer. Ook kan Nederland vaker met droogte te maken krijgen dan volgens eerdere berekeningen.