Tegenstanders van de strenge abortuswet tijdens een protestactie.
Volledig scherm
Tegenstanders van de strenge abortuswet tijdens een protestactie. © AFP

Hoogste Amerikaanse rechtbank buigt zich op 1 november over anti-abortuswet Texas

Het Amerikaanse Supreme Court, het hoogste hof in de Verenigde Staten, zal zich op 1 november buigen over de anti-abortuswet van de staat Texas. Het Supreme Court weigert intussen de toepassing ervan op te schorten. De regering van president Joe Biden had het hof maandag gevraagd de omstreden wet te blokkeren, die de meeste abortussen in de staat tegenhoudt.

1 reactie

 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  Ik ben principieel tegen abortus,omdat het levend in stukken knippen van een ongeboren kind niet kan. Er zijn voldoende voorbehoedsmiddelen,en er is de verantwoordelijkheid van beide betrokkenen er zijn uitzonderingen. Maar een wet dient om iets in goede banen te leiden. Dit doet deze wet niet, het maakt abortus quasi onmogelijk. Er zijn gronden waarop abortus mogelijk moet zijn. Maar deze moeten op een eerlijke manier in een wet gegoten worden.niet op de deze!
 1. Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten
  PREMIUM

  Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten

  In New Jersey is een man aangereden door een wagen die het rode licht negeerde en daarna vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Het slachtoffer geraakte zwaargewond. De vrees bestaat dat het niet om een ongeval ging. Want Fidar Choebajev (23) vluchtte in november weg uit Rusland, waar hij werkte voor de inlichtingendienst FSB. En hij had wellicht nog veel meer te onthullen dan wat hij al heeft gedaan.