Covid-patiënten worden verzorgd in een hospitaal nabij Moskou.
Volledig scherm
Covid-patiënten worden verzorgd in een hospitaal nabij Moskou. © Photo News

Hoogste aantal Russische coronadoden en nieuwe besmettingen in vijf maanden

Rusland meldde donderdag het hoogste aantal coronadoden sinds januari. In 24 uur tijd overleden 568 mensen aan Covid-19. Het virus grijpt snel om zich heen door de lage vaccinatiegraad en de opmars van de voor het eerst in India ontdekte Delta-variant. Ook het aantal nieuwe besmettingen ligt op het hoogste punt in vijf maanden tijd.

4 reacties

 • Linda MOENS

  1 jaar geleden
  De euforie zal wel eens vlug kunnen getemperd worden, je merkt dat deze variant sluipend zijn intrede doet op het Europese landgoed. Wat we nog niet met zekerheid weten is in hoeverre de bestaande vaccins hierop gaan reageren en reken daar boven op dat slechts een goede 55% van onze bevolking een tweede injectie heeft gekregen. Hopelijk gaat men de gedane versoepelingen tijdig evalueren en desnoods ingrijpen.
 • Jaak Casteleyn

  1 jaar geleden
  Misschien kan ‘macho’ Poetin het voorbeeld geven en zich voor de camera’s laten inenten. De cijfers zullen natuurlijk ontkent worden met als notoir argument ‘er is geen bewijs’
 • rik casteleyn

  1 jaar geleden
  En daar gaan ze voetballen zeker?
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  En dat is dan alleen nog maar wat we weten...
 1. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.
 2. India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.