De West-Vlaamse Laurent Simons thuis op de bank in Amsterdam.
Volledig scherm
De West-Vlaamse Laurent Simons thuis op de bank in Amsterdam. © AFP

Hoogbegaafde Laurent (9) gaat studeren aan ‘beste universiteit ter wereld’ in VS

De 9-jarige Laurent Simons verruilt de Technische Universiteit van Eindhoven zo goed als zeker voor een topuniversiteit in de Verenigde Staten. Dat heeft zijn vader gisteravond gezegd in het Nederlandse programma Pauw. Het vertrek van zijn zoontje uit Nederland is mede ingegeven door een Vlaams-Nederlands cultuurprobleem, zo blijkt.

50 reacties

 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Willy De Neef, vreemd, mijn partner is leerkracht lager onderwijs, er zitten sinds dit schooljaar een broer en zus uit Amerika in hun school. Bleek dat die 2 jaar achter zaten qua kennis. Ze zitten nu dus ook effectief 2 klassen lager dan ze zouden moeten zitten.
 • johny matheeuwsens

  1 jaar geleden
  Deze ouders zijn echt niet goed bezig. Deze jongen hoort nog niet thuis op de unief, laat hem rustig groeien. Het zegt heel veel over de ouders.
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  Burgers en vooral mensen die met onderwijs verbonden zijn, dienen dringend te beseffen dat er vrijheid is van onderwijs. Een grondwettelijke recht. De tijd van massa productie om mensen als kleine kinderen generatie per generatie groot te brengen is al langer uit de tijd wat je ziet aan de massale groep zittenblijvers maar dat is hun schuld uiteraard maar alle privilleges die politiek verankerd zitten met eindtermen zitten vervlochten in een gebrek aan inzicht dat leerprocessen individueel zijn
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Moet toch wel geweldig zijn als je zo een kind op de wereld hebt gezet. En ze zullen met zijn allen moeten afwachten wat het uiteindelijk wordt. Succes gewenst in ieder geval waar het ook te doen is. En ik die dacht dat Belgie overal de wereldtop is. Dat hoor je toch zo dikwijls zou dat niet waar zijn. Of misschien wereldberoemd in Belgie. Zou kunnen.
 • ann cumptich

  1 jaar geleden
  Dat kind zal zich later zeker nog afreageren tegen zijn ouders .
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar